El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) presenta el diumenge dia 20 a les 6 de la tarda al Teatre Principal, una de les grans obres de la literatura universal. La funció serà 100% accessible i comptarà amb audiodescripció per a persones cegues i sobretitolació per a persones sordes.
L’escriptor nord-americà Nathaniel Philbrick va qualificar Moby Dick com “la millor novel·la nord-americana mai escrita; es tracta d’un manual de supervivència metafísic per afrontar un impenetrable desconegut: el futur de la civilització en aquest segle de tempestes”. I és que a l’obra, el seu protagonista, Ahab, un vell llop de mar interpretat per Josep Maria Pou, està obsessionat amb una gran balena blanca, tancant d’aquesta manera la metàfora de la lluita de l’home contra ell mateix i la naturalesa. El capità protagonista representa l’obsessió humana quan s’aparta de la raó i és capaç de consumir la voluntat i eliminar així qualsevol bondat que es pugui trobar dins de l’ànima humana. L’obra fa viatjar a l’espectador per la part més profunda de la bogeria d’un home, Ahab, capaç de qualsevol cosa per tal de poder satisfer la seva obstinació.
La història s’inicia amb Ismael, un jove aventurer que arriba al port de Nantucket, amb la intenció de fer-se mariner en qualsevol vaixell per anar a caçar balenes i, finalment, s’embarca al Pequod, una nau balenera que comanda el capità Ahab. Un cop el vaixell ha salpat, el capità Ahab reuneix tots els tripulants i els comunica que no només viatgen per caçar balenes, sinó que el seu objectiu és matar Moby Dick, la gran balena blanca que li va mutilar una cama i contra la qual sent un odi immens. A partir d’aquí, el vaixell navega de manera tràgica per tots els mars i oceans del món. Un cop troben a la gran balena, s’esdevé una lluita que dura 3 dies entre els mariners i l’animal i que posa fi a la vida d’Ahab i tots els mariners, que paguen així la bogeria i el desig de venjança del capità. L’únic supervivent és Ismael, el narrador de la història.
Deixa un comentari