L’Esbart Egarenc i el Drac Baluk Astharot escollits grups del 33è Aplec Internacional d’Adifolk

No Comment
Foto Rosa Pastor

Les dues entitats terrassenques viatjaran a l’Alguer el mes de setembre com a representació de la cultura popular tradicional catalana

Les entitats terrassenques del Drac Baluk Astharot Diables de Ca n’Aurell i l’Esbart Egarenc del Centre Cultural el Social han estat escollides com a grups representants de la cultura popular catalana a l’Aplec Internacional d’Adifolk, un esdeveniment de caràcter anual que serveix per a difondre la cultura catalana a l’estranger i que cada any canvia de localització. Aquest 33è aplec tindrà lloc a l’Alguer, municipi catalanoparlant de Sardenya, els dies 24, 25 i 26 de setembre. Durant aquests dies la ciutat sarda tindrà una gran mostra de la cultura popular catalana amb cercaviles, actuacions, exposicions i activitats de tota mena, coincidint amb les Festes de Sant Miquel de l’Alguer.

En Baluk es llueix i diverteix a la plaça del Progrés. Foto PV

Aquest aplec s’havia de celebrar el maig del 2020, coincidint amb els 20 anys del primer aplec d’Adifolk a l’Alguer, però la pandèmia va fer que es posposés un any. A banda de les entitats del Drac Baluk Astharot i l’Esbart Egarenc hi haurà 40 grups participants i més de 800 persones que actuaran a l’Alguer aquest setembre. Els grups participants han estat anunciats avui a la presentació oficial de l’Adifolk a Tortosa.

L’Esbart Egarenc del Social ja havia participat el 2018 a la Diada d’Adifolk a Perpinyà i el mateix any va ser escollit grup finalista del premi Grup de l’any d’Adifolk. L’Esbart Egarenc del Social és una entitat amb més de 60 anys d’història que es dedica a la promoció i conservació de la dansa catalana d’arrel tradicional a través de balls tradicionals i de nova creació dels Països Catalans. Per l’esbart aquesta oportunitat és un impuls molt important a la seva activitat després de mesos aturat i un gran repte artístic que encara amb el seu Cos de Dansa al complert.

La colla del Drac Baluk, que des de 1993 combina la figura de bestiari amb el ball dels diables, en canvi, no havia participat en cap esdeveniment internacional organitzat per l’Adifolk; tot i que els últims anys ha anat guanyant experiència en actuacions fora del Principat, com a Vilafranca de Bonany o Sagunt, també fora del domini lingüístic català, com Tarassona. Pel Drac Baluk participar en el 33è Aplec de l’Adifolk «significa un gran repte pel 2021, després d’un any d’inactivitat, i encarem amb ganes la responsabilitat de representar la cultura del bestiari de foc internacionalment».

Related Articles

Deixa un comentari