Versos i espases amb un equip de primera: Lluís Homar, Pau Miró, Sílvia Pérez Cruz, Lluc Castells, Xavier Albertí iDavid Bufarull.
Lluís Homar torna al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), aquest cop sota la pell del mític Cyrano de Bergerac. Després de l’èxit al festival Temporada Alta i al Teatre Borràs de Barcelona, Cyrano arriba ara al Teatre Principal de Terrassa aquest diumenge 15 d’abril a les 18h.
En aquesta nova versió contemporània, Homar s’acompanya dels actors Joan Anguera, Aina Sánchez, Albert Prat i Àlex Batllori i de l’equip artístic que ja va triomfar amb Terra Baixa: Pau Miró a la dramatúrgia i direcció, Lluc Castells a l’escenografia i vestuari, Sílvia Pérez Cruz a la música original, Xavier Albertí i David Bofarull a la il·luminació, Damien Bazin al so i Oscar Valsecchi com a adjunt a direcció i moviment i amb la nova incorporació d’Albert Arribas a la traducció.
Amb Pau Miró i Oscar Valsecchi, Homar forma un tàndem creatiu que els duu a abordar els clàssics amb una mirada sensible i actual buscant els punts de confluència entre els temes de la literatura universal i les preocupacions de qualsevol ciutadà.
Cyrano, un referent en la història del teatre
El Cyrano d’Edmond Rostand (escrit a finals del s.XIX) és un dels pocs herois romàntics ‘lletjos i sublims’, fa de la seva característica física -un nas prominent- un dels puntals simbòlics de l’obra.
Per a aquest Cyrano, vitalista i entusiasta, s’ha incidit en la universalitat del text d’Edmond Rostand i en els temes que afecten a tothom: la imatge d’un mateix, l’acceptació dels nostres defectes i virtuts, la verbalització de les emocions o la llibertat/dignitat personal enfrontada a la col·lectivitat.
Cyrano
Després de l’experiència de Terra Baixa i Lluís Homar, en què Lluís Homar interpretava tot sol els principals personatges de l’obra de Guimerà, aquesta temporada el mateix equip explora els versos de Cyrano de Bergerac, la cèlebre obra d’Edmond Rostand. A Cyrano el públic tornarà a gaudir de la veu excepcional de Sílvia Pérez Cruz (banda sonora); la mirada privilegiada de Lluc Castells (espai escènic i vestuari); el privilegi d’una il·luminació dissenyada per Xavier Albertí i David Bofarull; el toc magistral de Damien Bazin (espai sonor), i l’aportació, ara més imprescindible que mai, d’Oscar Valsecchi en el treball corporal. L’objectiu: fer d’aquest clàssic popular, un clàssic contemporani. I aquesta vegada, a més, amb cinc actors dalt l’escenari.
La mirada del director Pau Miró
“Cyrano és un home que lluita contra la seva pròpia debilitat. I si bé és capaç d’enfrontar-se a cent homes i vèncer-los, no pot fer el mateix amb la seva feblesa. Aquest nas prominent és la imatge més evident i grotesca de la seva vulnerabilitat, la vulnerabilitat d’un heroi, la fragilitat d’un home. Fins i tot algú tan valent com ell es fa petit davant la seva por més íntima, la d’estimar i ser estimat ‘en veu alta’. I és aquí on centrem la nostra mirada, en les dificultats de viure amb plenitud allò que som. (…). La diferència és percebuda com un enemic a combatre i no com un enriquiment de la mirada predominant. Aquest Cyrano pretén ser un cant vitalista en aquesta direcció. Un rescat de la veu que hi ha al darrere de la cuirassa que a tots ens acompanya.”
………………………………………………………………………………………………………………
Fitxa artística
Idea original: Lluís Homar
Autoria: Edmond Rostand
Traducció: Albert Arribas
Direcció i dramatúrgia: Pau Miró
Adjunt a la direcció: Oscar Valsecchi
Interpteació: Lluís Homar, Joan Anguera, Aina Sánchez, Albert Prat i Àlex Batllori
Escenografia i vestuari: Lluc Castells
Assessor de dramatúrgia: Xavier Albertí
Esgrima i moviment: Oscar Valsecchi
Composició musical i veu: Sílvia Pérez Cruz
Il·luminació: Xavier Albertí i David Bofarull
Espai Sonor: Damien Bazin
Caracterització: Eva Fernández i Lluc Castells
Ajudant d’escenografia i vestuari: Mercè Lucchetti
Col·laboració al vestuari: Nídia Tusal
Pròtesis TX: Aleix Torrecillas
Assessor d’esgrima: Xavier Padilla
Assistent a la direcció en pràctiques: Lola Rosales
Construcció de l’escenografia: Jorba-Miró Estudi-Taller d’Escenografia, Pascualin Estructures i Arts-Cenics Escenografia
Arranjaments de vestuari: Alba Viader
Cap tècnic: Titín Custey
Tècnic de so: Oscar Villar
Deixa un comentari