Minyons aposta per un 2015 amb més castells i compromís social

No Comment
L'assemblea de Minyons vota les candidatures (Foto: PV) L’assemblea de Minyons vota les candidatures (Foto: PV)

Guillem Comas i Cesc Poch reelegits Cap de Colla i President dels Minyons. En l’assemblea anual de la colla terrassenca, el passat dissabte 17 de gener, els Minyons opten per la continuïtat en els seus càrrecs directius.

La trobada anual dels malva va estar marcada per la fluïdesa i mostra la confiança que van agafar l’any passat i les ganes de seguir amb els projectes començats el curs anterior. Fins a 164 minyones i minyons acreditades van aprovar les memòries de la Junta Directiva i de la Junta Tècnica. Amb l’entusiasme a flor de pell i els bons ànims que es respiraven a la sala, en Cesc presentà la proposta de Junta Directiva i el pla de treball per aquest nou curs de 2015.

Òbviament, pocs canvis en l’estructura i composició de l’equip; ningú no abandona a meitat una partida en la que s’ho està passant molt i molt bé i que promet més. I més gent jove com a únic fet destacable, junt amb l’enfortiment del compromís de la Colla en l’àrea social i els diversos projectes al propi local, a la ciutat, a la comarca i a l’exterior, amb l’àrea internacional renovada.

Membres d'ALEI es dirigeixen a l'Assemblea (Foto: PV) Membres d’ALEI es dirigeixen a l’Assemblea (Foto: PV)

Representants d’ALEI (Associació Local d’Entitats per la Inclusió) i del restaurant social La Trobada intervingueren per saludar la feina feta i aquesta aposta de Minyons per ajudar en aquesta tasca d’atendre persones pobres o empobrides, de les que se’n dius excloses o en risc d’exclusió, com són algunes de les usuàries del restaurant que funciona a la pròpia seu de la Colla al carrer Teatre, 4.

Minyons ratificà i renovà també el seu compromís amb el projecte de Voluntariat per la Llengua (http://www.vxl.cat/) i, concretament, de “parelles lingüístiques”.

Així mateix, l’assemblea de la colla dels malva es pronuncià en favor de l’adhesió al Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de Gènere a Terrassa**.

Pel que fa a la memòria de la Tècnica, en Guillem Comas va presentar un interessant resum de la temporada*, al que afegí tot de quadres estadístics i xifres a disposició de qui vulgui saber amb més detall.

Guillem Comas presenta la memòria de la Junta Tècnica (Foto: PV) Guillem Comas presenta la memòria de la Junta Tècnica (Foto: PV)

Les votacions reflectiren el bon moment de la Colla i ratificaren el compromís dels i les malves en aquest projecte que quan va ser presentat, ara fa just un any, ja es plantejava com a desafiament per 3 anys. El primer, de moment, fantàstic. Les ganes per proper, què dir: la nova Junta Directiva va reelegida amb Cesc Poch al davant amb 117 vots a favor, 8 en contra, 4 en blanc i 6 nuls. La candidatura a la Junta Tècnica, encapçalada per Guillem Comas, va sortir escollida amb 88 vots a favor, 3 en contra i un vot nul. Aquest, en la seva presentació, va anunciar la voluntat de seguir treballant tots els castells, amb l’objectiu, va dir, d’arribar a la Festa Major de la ciutat, a principis de juliol, amb el mateix nivell assolit la temporada passada. L’inici dels assajos està programat pel divendres 20 de febrer.

Cesc Poch (a dreta) en un moment (Foto: PV) Cesc Poch (a dreta) en un moment de la seva presentació amb els membres d’ALEI (Foto: PV)

 

*Resum dels castells fets durant l’any:

-43 actuacions, 9 a Terrassa i 34 a fora.

-1 tres de deu descarregat i 1 de carregat,

-1 cinc de nou carregat,

-6 dosos de nou descarregats  i 1 carregat,

-1 pilar de vuit descarregat,

-19 tresos de nou descarregats,

-10 quatres de nou descarregats,

-9 nous de vuit descarregats,

-16 cincs de vuit descarregats,

-1 quatre de vuit amb l’agulla descarregat i 1 intent,

-13 dosos de vuit descarregats,

-5 pilars de set descarregats i 1 de carregat,

-2 set de vuit descarregats

-14 pilars de sis descarregats i 1 de carregat.

S’han assolit un total de 303 castells, dels quals se n’han descarregat 293  (96,70%), se n’han carregat 8 (2,64%) i 2 han quedat en intent (0,66%).

(http://www.minyons.cat/historia/2014.php)

**El Pacte el redacta una Taula composada per entitats, institucions i sindicats de diferents àmbits (cultural, esportiu, educatiu, laboral, sanitari, veïnal, etc), que es van trobar per primera vegada el juny de 2014, amb l’objectiu d’elaborar una diagnosi conjunta de la realitat LGTB (lesbiana, gai, trans i bisexual) a la ciutat i un recull de tots els recursos ja existents.
Els eixos de treball del Pacte són els següents: infància i adolescència; àmbit educatiu (formal i no formal); àmbit sanitari; àmbit laboral; persones trans i intersexuals; el foment del respecte a la diversitat sexual i d’identitat de gènere i la lluita contra l’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia a partir d’àmbits tant diversos com el cultural, l’esportiu, l’associacionisme en general, els mitjans de comunicació i l’àmbit jurídic; i, finalment, atenció especial a altres col·lectius LGTBIQ (persones lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i queers) vulnerables (com les persones discapacitades o les pertanyents a entorns culturals i/o religiosos especialment discriminatoris).

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari