La Casa de la Música de Terrassa gestiona aquest projecte per promoure la música emergent, que ha ajudat a impulsar el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.
L’objectiu del Terrassa vibra és el de potenciar la presència de música en viu als carrers de la ciutat, promoure i visibilitzar la música emergent i de proximitat amb la ciutadania fent visible el potencial creatiu dels músics locals, segons informa l’Ajuntament. Durant la roda de premsa de presentació del festival realitzada dilluns, la regidora de Cultura Rosa Boladeras ha afirmat que «Terrassa Vibra vol omplir la ciutat de música i so per tal de potenciar tots els beneficis que aquesta activitat comporta. Ja hi ha molts estudis que conclouen que el fet d’escoltar música és beneficiós per a la salut i augmenta els nivells de dopamina, una hormona que millora l’estat d’ànim, l’optimisme i la felicitat».
Boladeras també ha destacat que l’Ajuntament vol «donar suport i impulsar el sector de la música a Terrassa, sector molt afectat per la pandèmia, fent que les i els artistes puguin posar a disposició de la ciutadania, a part de la seva música en viu, els discos o maquetes que tinguin produïts».
D’esquerra a dreta, Cristina Valverde, psicòloga d’AIDE; Mònica Polo, regidora de Salut; Cristina, pianista; Dra. Yolanda Cuesta, directora gerent de la Fundació Assistencial de MútuaTerrassa; Rosa Boladeras; regidora de Cultura; i David Sans, músic terrassenc que, durant el confinament, va tenir la idea de fer concerts en streaming, idea llavor del Terrassa Vibra. Fotos: Rafel Casanova (BCF)
El projecte, obert tot l’any, s’adreça a tot tipus de músics: professionals, amateurs, o vinculats a centres de formació musical (intèrprets en formació, corals, grups instrumentals i combos, etc.), així com tots els estils musicals (clàssica, moderna, jazz, etc). Terrassa Vibra ofereix un total de 22 punts d’interpretació estables a diversos espais de la via pública, on es podran realitzar actuacions musicals en directe, en acústic o bé amb autoamplificació i recaptar diners dels vianants.
Per actuar als punts d’interpretació, cal tramitar la corresponent reserva a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa: https://www.terrassa.cat/terrassa-vibra.
La gestió d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa s’encarregarà a la Casa de la Música de Terrassa, que organitzarà el calendari, les actuacions i el compliment dels requisits necessaris. Així, la Casa de la Música estudiarà les peticions dels diferents músics i portarà a terme el seguiment, tant del calendari de les actuacions, com de les zones establertes al territori, on únicament es podrà desenvolupar aquesta activitat. Aquestes zones estaran marcades i assenyalades degudament, amb un logotip pintat al terra, per tal de poder controlar el seu ús.
Punts habilitats Terrassa Vibra
Districte 1
- Plaça de la Torre del Palau
- Plaça dels Drets Humans (Estació FGC Terrassa-Vallparadís)
- Plaça Catalunya
- Plaça de Ricard Camí
- Raval de Montserrat (sota porxo, davant la farmàcia Albiñana)
- Plaça Vella (al costat de l’escenari. Només entre setmana i consensuadament en cas de compartir espai amb una altra activitat)
Districte 2
- Plaça de Ca n’Anglada
- Plaça de Frederica Montseny (davant del parc de Gernika)
Districte 3
- Plaça de Can Palet (Centre Cívic Municipal Alcalde Morera)
- Parc de Vallparadís (a la zona del parc infantil de Can Jofresa)
Districte 4
- Plaça del Progrés
- Plaça de l’Assemblea de Catalunya
- Plaça del Roc Blanc
Districte 5
- Estació del Nord (entrada Estació Renfe)
- Plaça de Lluís Companys
- Plaça del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer
- Plaça de Can Roca
Districte 6
- Rambla de Francesc Macià (entre el Centre Cívic Municipal Francesc Macià i la BD6)
- Plaça de la Font de la Pola
- Plaça del Primer de Maig
Districte 7
- Passeig de Lola Anglada (Estació FGC de les Fonts)
- Carrer d’Amèrica (entre els carrers de França i d’Alemanya. A l’entrada del Punt Jove La Caseta)
Terrassa Vibra als Hospitals
Arran del projecte Terrassa Vibra, va sorgir una altra proposta més específica per als espais sanitaris de la ciutat: l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i l’Hospital de Terrassa. Així, des del Servei de Cultura s’ha aconseguit dotar amb un piano els edificis d’ambdós centres sanitaris amb l’objectiu de portar la música a l’entorn sanitari. Els pianos s’han col·locat en sengles espais d’ambdós hospitals senyalitzats amb una pantalla enrotllable informativa.
El Servei de Cultura també s’ha posat en contacte amb l’Escola Municipal de Música– Conservatori de Terrassa i amb diferents entitats musicals i culturals de la ciutat, per tal d’oferir-los la possibilitat de fer servir aquest espai, d’una manera voluntària i altruista, per omplir de música aquests entorns sanitaris.
En aquest cas, el seguiment del calendari de les persones voluntàries que vulguin donar suport al projecte, omplint de música els entorns sanitaris, es portarà directament des dels referents de cadascun dels centres sanitaris.
Per participar-hi, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça cultura@terrassa.cat indicant les dades de contacte i a quin dels espais es vol tocar.
Deixa un comentari