Presentació del llibre «Dalirium Sonic», de Karles Torra

No Comment

El dijous 9 de juny es va presentar a la Nova Jazz Cava el llibre Dalirium Sonic, escrit pel periodista cultural Karles Torra, en el que s’explica amb detall la relació del pintor Salvador Dalí amb la música i els grans intèrprets de la música popular del segle XX.

Va obrir l’acte l’editor Àlex Gómez-Font que va explicar què aporta aquesta obra única als amants de la pintura de Dalí i als de la música: explora detalladament les poc conegudes mostres d’interès del gran pintor per la música popular i, a la inversa, l’interès de molts músics per l’obra daliniana.

Karles Torra va explicitar l’atracció de Dalí pel jazz, ja des de molt jove, així com la seva admiració per Elvis Presley o la seva relació breu, però intensa, amb John Lennon, i la seva afició pel flamenc o per algunes sarsueles surrealistes sense voler-ho ser; però també com músics i grups musicals de la importància d’Edgar Froese, The Grateful Dead o Jefferson Airplane es van sentir atrets pel irracionalisme de la pintura del mestre de Figueres.

Dali 1

A continuació, John DuBuclet, basant-se en les teories estètiques de Kandinski, va explicar raonadament la relació entre la música de jazz i la pintura surrealista, concretament en la peça «Dalvatore Sally», composada per George Handy i interpretada el 1946 per Boyd Raeburn and his Orchestra.

Dalí 2

Octavi Intente va explicar les raons de la il·lustració que apareix a la portada del llibre i Jordi Sabatés va tancar l’acte amb una dissertació sobre ciència física, música i pintura, i després amb un concert de piano en el que va interpretar la seva «Oda a Salvador Dalí».

Dali 3

Dalí 4El nombrós públic assistent va passar una bona estona amb les interessants disquisicions dels diversos participants a la presentació i amb les nombroses anècdotes i divertides dalinianes que es van referir.

 

Related Articles

Deixa un comentari