Primavera poètica a Terrassa

No Comment

«Cada poema, tot i ser únic, reflecteix l’universalitat de l’experiència humana, l’anhel de creatividad que trascendeix tots els límits i les fronteres, tant del temps com de l’espai, en l’afirmació constant que la humanitat forma una única i sola família»

Irina Bokova, Directora General de la UNESCO

 

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, un tribut a la paraula poètica. Mundialment, cada equinocci de primavera es celebra la primavera dels poetes amb el propòsit de consagrar la paraula essencial i la reflexió sobre el nostre temps a través de l’univers poètic.

Terrassa, com a ciutat poètica que és, s’han organitzat diverses propostes i iniciatives per fer arribar aquesta expressió artística a tothom:20150319_175607

– El Grup de Literatura dels Amics de les Arts Mirall de Glaç, juntament Terrassa Centre, han omplert una seixantena d’aparadors dels comerços del centre de la ciutat amb la poesia d’alguns poetes locals, la majoria d’ells contemporanis. D’aquesta manera, tot passejant pel centre aquest dissabte podreu llegir els poemes de Roser López Monsò, Eudald Puig, Oriol Gómez “Estripaboires”, Jordi Badiella, Roger Badiella, Agustí Bartra, Enric Bergadà, Feliu Formosa, Ernesto Frattarola, Joan Carles González Pujalte, Esther Cánovas, Cris López, Francisco Lucio, Sandra Milán, Antonio Pérez Roldán, Iu Pons, Martí Purull, Raimundo Ramírez de Antón, Empar Sáez i Joan Vergés.

 – El col·lectiu poètic Deus Ex Machina, a banda de participar en el Dia Mundial de la Poesia, també celebra el seu segon aniversari. Per tant, avui divendres (22:00h, Ateneu Candela) gaudirem del recital poètic amb la participació especial de Bio-Lentos i el micro obert a tothom qui vulgui participar.

– Dins el Cicle de poesia infantil organitzat per la llibreria Synusia juntament l’Ateneu Candela, demà dissabte (18:30h, Ateneu Candela) en Miquel Desclot, poeta dedicat a la divulgació d’aquest gènere als més menuts, ens convida a un recital on música i poesia es transmeten a les noves generacions com un joc ben natural. Si vols conèixer més sobre aquest poeta clica aquí.

– La Biblioteca Central de Terrassa (18:00h) ha organitzat, també aquest dissabte, el recital de poesia Dones de Terrassa amb la lectura de poemes de poetesses egarenques i posterior concert del Cor Vakombà de Sabadell, que va participar al programa de TV3 “Oh Happy Day”.

D’aquesta manera, quedaria aconseguida la contribució de la ciutat a promoure l’ensenyament de la poesia i fomentar la tradició oral dels recitals poètics tot transmetent els valors i reafirmant la identitat de l’Ègara en aquest dia dedicat a la poesia.

desclot_individual_a3

deux

Related Articles

Deixa un comentari