La xarxa de biblioteques oferirà servei de préstec amb cita prèvia a partir de l’1 de juny

No Comment
BCT, xarxa biblioteques BCT, xarxa biblioteques

A partir de dilluns 1 de juny, les Biblioteques Municipals de Terrassa, excepte la Biblioteca Districte 5, començaran a oferir a la ciutadania el servei de préstec de documents amb cita prèvia.

Per poder accedir a aquest servei, i a partir del dilluns 25 de maig, les persones interessades hauran de demanar cita prèvia mitjançant el formulari habilitat a la biblioteca virtual, correu electrònic o bé trucant per telèfon a les biblioteques.

Així, i a partir del proper 1 de juny, les persones que hagin reservat prèviament els documents, podran passar a recollir-los el dia i hora acordats.

La Biblioteca Central obrirà el servei de préstec amb cita prèvia de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h mentre que la Biblioteca Districte 2, Biblioteca Districte 3, Biblioteca Districte 4 i Biblioteca Districte 6 ho faran només en horari de tarda, entre les 16 i les 20 h.

Per la seva banda, la bd5 no oferirà, de moment, servei presencial en no poder garantir les mesures de seguretat i prevenció mínimes durant aquesta fase de desconfinament.

La resta de biblioteques municipals, bct, bd2, bd3, bd4 i bd6 oferiran, durant aquesta fase el servei de préstec de documents amb reserva prèvia.

A més, les persones usuàries podran realitzar també devolucions de documents en préstec a les bústies situades a l’exterior de totes les biblioteques.

D’aquesta forma, les persones que disposin de cita prèvia podran accedir a la biblioteca on hagin efectuat la reserva en el dia i l’hora acordats per poder retirar els documents reservats. Per fer-ho, hauran de fer ús de mascareta i mantenir la distància de seguretat.

En canvi, i durant aquesta fase de desconfinament, no es podrà accedir lliurement als diferents espais de la biblioteca, tampoc es podrà fer ús dels aparells ni dispositius electrònics ni accedir directament a la col·lecció documental.

D’altra banda i per facilitar el servei a les persones usuàries, les biblioteques municipals han ampliat automàticament tots els préstecs fins el proper 31 de juliol i la recollida de llibres i material reservat abans de la fase de confinament fins el proper 22 de juny.

Les biblioteques aniran informant puntualment de l’inici de cada fase i de les condicions d’ús i d’accés als serveis en cada moment. Repetim detalladament com serà la reobertura, en quines dates i què es podrà fer en cada fase:

Fase 0 avançada (de dilluns  25 de maig a 1 de juny): preparació de les instal·lacions i adaptació dels serveis. Mentre duri aquesta fase les biblioteques romandran tancades.

Què es podrà fer en el Pas a Fase 1 (a partir del dilluns 25 de maig):

– Retornar llibres: es podran retornar documents a les bústies externes de totes les biblioteques

– Demanar cita prèvia per préstec de documents per a la primera setmana de juny a través del formulari web (bibliotecavirtual.diba.cat/sol-licitud-de-cita-previa), telèfon o del correu electrònic. Excepte a Biblioteca Districte 5

  • Biblioteca Central: 93 789 45 89 / bct@terrassa.cat (de dilluns a divendres entre les 10 i les 14 i entre les 16 i les 20 h)
  • Biblioteca Districte 2: 93 786 91 62 / bd2@terrassa.cat (de dilluns a divendres entre les 16 i les 20 h)
  • Biblioteca Districte 3: 93 739 70 14 / bd3@terrassa.cat (de dilluns a divendres entre les 16 i les 20 h)
  • Biblioteca Districte 4: 93 739 74 23 / bd4@terrassa.cat (de dilluns a divendres entre les 16 i les 20 h)
  • Biblioteca Districte 6: 93 739 74 20 / bd6@terrassa.cat (de dilluns a divendres entre les 16 i les 20 h)

Fase 1 (de l’1 de juny a, previsiblement, el 15 de juny): reobertura del servei de préstec amb cita prèvia de les biblioteques Biblioteca Central, Biblioteca Districte 2, Biblioteca Districte 3, Biblioteca Districte 4 i, Biblioteca Districte 6. Sense accés lliure als espais de la biblioteca.

Què es podrà fer en la fase 1?

– Servei de préstec de documents prèvia reserva per part de la persona usuària a través del correu electrònic o telèfon

– Devolució dels documents en préstec per part de les persones usuàries a les bústies externes de les biblioteques

Per a la seguretat de tothom, es recorda que és obligatori que assistiu a la cita prèvia amb mascareta i que mantingueu les distàncies físiques de seguretat senyalitzades.

Us recomanem anar seguint les novetats informatives a través del canal web oficial de l’Ajuntament de Terrassa: terrassa.cat/coronavirus. Allí podreu confirmar la informació de servei en tot moment. Des d’aquest espai web de la bct xarxa i les seves xarxes socials s’aniran explicant els detalls de la reobertura i es continuaran recomanant i compartint lectures, música, cinema i més entreteniment del bo per a fer més agradable el dia a dia.

Us recordem que mentre les biblioteques no puguin obrir es pot accedir a un munt de serveis virtuals que ofereixen, com la plataforma de préstec de documents electrònics eBiblio Catalunya, així com gaudir de les activitats virtuals que aquestes setmanes els diferents serveis bibliotecaris han posat en marxa.

Related Articles

Deixa un comentari