Aquest dissabte 6 de març a les 18h es projecta a l’Ateneu Candela (c/ Sant Gaietà, 73) els documentals 52 domingos (1966) i El largo viaje hacia la ira (1969), del cineasta valencià Llorenç Soler. Aquesta projecció compta amb la participació de la Federació Catalana de Cineclubs i la Filmoteca de Catalunya.
L’acte tindrà dues parts: la projecció dels documentals i un diàleg/col·loqui al voltant de la temàtica de l’habitatge i la migració que va tenir lloc als anys 60. Per tal d’emmarcar el debat a la ciutat de Terrassa, vindran membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa (PAH), del Sindicat de Llogateres de Terrassa i representants dels moviments veïnals. En acabar, hi haurà un diàleg al voltant de l’autoconstrucció de vivendes i la migració als anys 70.
La sessió forma part del projecte “Sessions de Filmoteca”, que l’entitat gestiona conjuntament amb la Federació Catalana de Cineclubs i que va dirigit a entitats sense afany de lucre. Es tracta de donar a conèixer cinema d’interès patrimonial arreu del territori.
L’activitat és gratuïta, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat. Cal, però, confirmar l’assistència a través del correu electrònic a i@ateneucandela.net, indicant nom i cognoms, número de telèfon i si sou grup bombolla.
Sobre Llorenç Soler i els documentals
Llorenç Soler (València, 1936) és un director de cine que es decanta per aboradar temàtiques socials posant el focus sobre els problemes de les minories marginades. A més de filmar pel·lícules i documentals, també ha dedicat una part de la seva carrera professional a l’experimentació audiovisual, amb cinema experimental o videoinstal·lacions. Als documentals 52 domingos (1966) i El largo viaje hacia la ira (1969), podrem veure gran part de les seves inquietuds professionals: el compromís, la denúncia, la mirada còmplice… El primer títol mostra la realitat d’uns joves que viuen a la perifèria de la ciutat de Barcelona i que aspiren a ser toreros i el segon fa un retrat de la immigració, els problemes d’accés a l’habitatge i l’especulació dels anys 60.
Deixa un comentari