Cicle de formacions sobre drets i vies de regularització de veïnes migrades, organitzat per Barri Futur

No Comment

Barri Futur, comunalitat urbana de Terrassa organitza unes sessions fomatives sobre els diferents tràmits d’estrangeria, orientat a resoldre dubtes a veïnes migrades, persones nouvingudes, activistes, tècniques i totes les persones interessades en aquesta formació.

Barri Futur, Comunalitat urbana de Terrassa, un projecte de foment de l’economia social, solidària i cooperativisme, organitza durant els mesos d’octubre de 2023 a gener de 2024, un total de 5 sessions sobre els drets i vies de regularització de veïnes migrades.

Aquest cicle està enfocat a veïnes migrades, persones nouvingudes, activistes, tècniques i totes les persones que estiguin interessades en aquesta formació.

Les sessions seran impartides per persones migrades que formen part d’entitats, organitzacions i/o col·lectius que treballen en drets de persones migrades. Des de Barri Futur organitza aquest cicle per abordar tots aquests aspectes i per l’empoderament de les persones migrades en els seus procesos de regularització.

• Dates: 4 d’octubre, 24 d’octubre, 21 de novembre, 13 de desembre i 23 de fener de 2024.

• Lloc: Ateneu Candela (c/Montserrat 136, Terrassa)

• Horari: de 18h a 20h

• Es pot assistir a sessions soltes

Programa del cicle

1. Introducció a la Llei Estrangeria. 4 d’octubre de 2023

En aquesta sessió, s’abordarà una genealogia de la llei d’estrangeria vigent, explorant el seu origen i les violències estructurals intrínseques a aquesta llei, així com les reformes que l’han endurit. A més, s’analitzarà el marc de la Unió Europea i el context global actual de les fronteres nacionals com eines de vigilància I criminalització.

Per Victoria Columba (Vicky Canalla) del Moviment #RegularizaciónYA.

2. Drets per a totes. 24 d’octubre de 2023

En aquesta segona sessió es proporcionarà un mapa del drets fonamentals que tenen les persones migrades (empadronament, targeta sanitària, escolarització, serveis socials, etc.). S’explicarà com realitzar aquests tràmits de manera adequada i efectiva per facilitar-ne l’accés.

Per Mustafa Ben El Fassi Mezouar , Síndic Municipal de Greuges de Terrassa.

3. Vies més comunes per regular la nostra situació administrativa. 21 de novembre de 2023

En aquesta tercera sessió es presentaran les vies possibles de regularització a través principalment de l’arrelament: social, laboral, per formació, familiar, etc., com d’altres figures contemplades en la normativa d’estrangeria. També conèixer les novetats dels requisits, documentació i el procediment a seguir a partir de la reforma del reglament d’estrangeria.

Per Ana Gómez Salas Advocada de la Xarxa Jurídica Antiracista, especialitzada en migracions i protecció internacional.

4. ACOL . 13 de desembre de 2023

Sessió de formació per optar a la convocatòria de subvencions de la línia ACOL. Convocatòria que va dirigida a persones migrades en situació administrativa irregular per a contribuir a la seva inserció sociolaboral. L’objectiu és brindar informació a persones interessades per conèixer els requisits necessaris per a presentar-se I, també proporcionar informació a entitats per a saber si poden incorporar personal en aquesta situació específica i sota aquesta línia de subvenció.

Per Norma Véliz Torresano de La Florida s’aveïna, la Comunalitat Urbana de L’Hospitalet de Llobregat.

5. Què podem juntes? 24 de gener de 2024

En l’última sessió es presentaran experiències i projectes col·lectius impulsats per persones migrades i/o racialitzades. L’objectiu és visibilitzar les iniciatives econòmiques amb enfocaments interculturals i antiracistes, que donen resposta a les desigualtats laborals a partir de l’autoorganizacion i les xarxes de suport mutu.

Per Diana De La Torre de l’Asociació Migress – Migració i Economia Social i Solidària

Inscripcions en el següent enllaç:

https://barrifutur.org/ca/agenda/eventprograma/drets-i-vies-de-regularitzacio-de-veines-migrades

La Comunalitat Barri Futur és una de les 22 comunalitats urbanes que s’han constituït a tot Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. La Comunalitat de Barri Futur s’articula a través de 8 entitats impulsores: Adhoc.Cat, La Terrassenca, Communia. Llibreria Synusia, L’Egarenca, Ateneu Candela, La Natural i Fundació Prodis.

https://barrifutur.org/

XXSS: @barrifutur_

Correu: info@barrifutur.org

In : Destacats

Related Articles

Deixa un comentari