Arrenca a Terrassa la campanya en defensa de la destinació del 30% a habitatge protegit en sòl urbà

No Comment
Representants d’entitats i col·lectius, així com persones a títol individual a la reunió en defensa del 30%.

És necessari que l’Ajuntament aprovi la mesura del destí 30% a habitatge protegit en sòl urbà consolidat a Terrassa.

Mig centenar de persones de diferents entitats social participen a l’assemblea oberta sobre el 30% d’habitatge protegit a Terrassa i decideixen portar la campanya al Ple municipal a inicis del proper any 2023.

La Plataforma de Persones Afectades per la Hipoteca (PAH) i el Sindicat de Llogateres (SLL) han explicat la mesura i la campanya que es llançarà per exigir la seva aprovació abans que acabi el mandat. «Volem el 30% ja!»

El Grup Promotor del 30%, va convocar el passat dissabte 19 de novembre una assemblea oberta a la ciutadania al Casal Cívic de Sant Pere, per organitzar-se conjuntament, activar una campanya en defensa del 30% i per pensar com «lluitar i guanyar una Terrassa amb dret a l’habitatge».

La trobada va reunir mig centenar de persones, tant de diferents entitats i col·lectius socials de la ciutat com veïnes a títol individual, que es van sentir interpel·lades entorn la crida per reclamar al Govern municipal i tots els regidors/es del Ple que prenguin mesures efectives per garantir un habitatge digne, assequible i de qualitat.

La PAH i el Sindicat de Llogateres de Terrassa, consideren que l’Ajuntament de Terrassa està fent una «gestió indigna» de la mesura, que ja fa temps es debat i podria estar en funcionament. La «poca voluntat política» per part del consistori, que s’ha denunciat des de fa mesos, mereix una resposta social.

Primerament, l’Ajuntament va portar al Ple un debat d’Avanç de planejament sobre el 30% d’habitatge protegit en lloc d’aprovar-la directament modificant el Pla d’Urbanisme (POUM), com s’havien compromès a fer els partits del govern en la seva proposta electoral, aviat farà quatre anys, i recull el Pla Local d’Habitatge.

Després han promogut un procés participatiu “exprés”, que en la seva primera sessió va tenir poca participació, fet que no es pot explicar per la falta d’interès de la ciutadania per la mesura i pel dret a l’habitatge, tal i com ha demostrat l’alta assistència a l’assemblea del Grup Promotor del 30% una setmana després.

Les organitzacions adverteixen que no es quedaran de braços plegats i «ens organitzarem per revertir la passivitat del govern de la ciutat, desactivar els missatges en contra enganyosos dels grans lobbies immobiliaris contraris i activar la pressió social perquè s’aprovi el 30%».

L’assemblea oberta va servir per convidar ciutadanes i col·lectius a sumar-se en la defensa del 30%: convidant a treballar a tothom qui aposti per un model de ciutat per a les persones, en lloc de per a qui en fa negoci especulant.

La resposta va ser molt positiva, no només amb una alta participació sinó mostrant suport, compartint propostes per a la campanya i pensant aliances per aconseguir aquesta i altres mesures que les entitats i col·lectius socials exigeixen al Govern i al Ple de la ciutat.

La trobada d’aquest dissabte és el tret de sortida per una campanya social que anirà a més fins les properes eleccions municipals, per tal que els representants polítics responguin de forma clara si defensen i aprovaran una mesura important per augmentar el parc d’habitatge assequible a la ciutat, o prefereixen mirar cap una altre costat perquè els grans poders econòmics de la ciutat no volen assumir responsabilitats per garantir el dret a l’habitatge digne i adequat dels i les terrassenques.

Una de les accions que es va anunciar és que les activistes aniran al Ple a inicis del proper any 2023 per plantejar l’aprovació del 30% abans que acabi el mandat, tal i com recull el Pla Local d’Habitatge aprovat per tots els grups, el Pla de Mandant del Govern de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana, i la majoria social de la ciutat que vol una Terrassa amb dret a l’habitatge!

«Volem el 30%! ¡Sí se puede! Salut i sostre!»

Related Articles

Deixa un comentari