El Dia Internacional del Migrant es va celebrar dissabte 18 de desembre amb una fira d’entitats

No Comment

La plaça Immaculada del barri d’Ègara va ser escenari de la Fira Mou-te per la Igualtat, que ha commemorat el Dia internacional de la persona migrant, celebrat el 18 de desembre.


Miquel Gordillo

Amb presència de públic majoritàriament jove, la fira d’entitats de dissabte al matí ha estat un esdeveniment organitzat per Instituts Oberts, un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Eina Cooperativa.

La fira ha estat el punt de celebració final d’una setmana plena d’accions. S’incloïen activitats per debatre i reflexionar sobre com el racisme travessa i afecta totes les persones, a través de teatre a l’INS Ègara, exposició al hall de l’institut, i un cinefòrum. També s’ha organitzat una taula rodona d’experiència migratòries amb famílies de l’INS Cavall Bernat.

fira_dia_migrant_3 Lectura del manifest per l’associació Demé. Fotos MG

A l’esdeveniment, que es va allargar fins a les 14 h de la tarda, es va fer la lectura d’un manifest per part de l’Associació Demé. En el text, que es pot llegir íntegre aquí, es destacà: “les més perjudicades són aquelles persones que es desplacen a conseqüència d’una agenda política i econòmica global desigual fruit d’un passat colonial, l’espoli de recursos naturals així com la ingerència cultural”; a la vegada, es convidà que la celebració del dia servís per donar “valor a la riquesa social i cultural que ens aporta la diversitat; reivindicant el compliment dels drets humans en les polítiques migratòries i la desaparició del sistema colonial; exigint la fi dels discursos d’odi”.

fira_dia_migrant_1 Mostra dels dibuixos realitzats per l’alumnat i presentats a concurs.

Posteriorment, es van lliurar els premis del concurs de dibuix ‘Mou-te per la Igualtat’, en el qual va participar l’alumnat dels quatre centres on hi ha el projecte d’Instituts Oberts: Ègara, Cavall Bernat, Les Aimerigues i Nicolau Copèrnic, així com també de l’INS Jaume Cabré.

I després, actuacions musicals de joves, amb Krantz, alumne que fa rap de l’INS Ègara, i la banda Rock’ing, formada per alumnat de l’Institut Jaume Cabré. Han participat en la fira amb parades informatives i de venda les següents entitats: AFA Jaume Cabré, gestionada per l’alumnat del centre per recaudar diners per al viatge de final de curs, Egara futsal, Grup de dones d’Ègara, Ministerio Evangélico Apostólico Palabra Viva, Associació Demé, Associació Expatriats de Fouladougou, ONG Microcrèdits solidàris per l’Àfrica, Migrantes sin fronteras, Associació AIDE i AAVV d’Ègara.

Instituts Oberts és un projecte de la Generalitat que gestiona l’Eina Cooperativa al Vallès Occidental. S’implementa als instituts, i té entre els seus objectius, organitzar activitats per allargar el temps lectiu, treballar el vincle entre famílies/alumnat i institut, sensibilitzar sobre multiculturalitat i antiracisme, i crear sinergies entre institut i associacions del barri.

 

Related Articles

Deixa un comentari