El Festival de Sopes del món torna a fer ple al barri de Torre-sana

No Comment
Cuineres en un descans. foto: Miquel Mariano Gil

Estrella Gil

El diumenge 16 d’octubre es va celebrar el Festival de Sopes del món en un ambient festiu, tot i la calor que feia, al barri de Torre-sana, al carrer Àlaba que va ser tallat al trànsit. Aquest any comptava amb la participació d’entitats i persones particulars que presentaven les següents sopes: sopa d’espàrrecs i crostons, crema de bolets, sopa de verdures amb pollastre, brou de pollastre amb mandonguilles, sopa de tomàquet, carabassó i parmesà, sopa de pollastre al curry, brou de berces, ajiaco amb pollastre, sopa castellana del segle XV, sopa vegana i sopa de pluja.

Van començar a servir a les 12 i va finalitzar a les 14 hores. També hi havia un taller de com fer compost a casa. L’accés era totalment gratuït, encara que és podia contribuir amb l’associació veïnal comprant un record de l’esdeveniment. A última hora, vam rebre la visita de l’alcalde.

Tallerista en el taller per fer compost a casa. Foto: Miquel Mariano Gil

Parlem amb la Ruth Hibernon, presidenta de l’associació veïnal de Torre-sana:

Des de quan se celebra el festival de sopes de món a Torre-sana?

-Aquest any ha sigut el 14, però hem de contar que hem passat dos anys de pandèmia

Com va sorgir la idea?

-La idea ve de fa setze anys. Els components de l’associació van anar a la ciutat d’Ille a França i van gaudir del concurs de sopes que feien allà. Van veure que es reunien moltes persones al voltant d’ aquest acte i van traslladar-lo al nostre barri. En la ciutat d’Ille és un acte reivindicatiu i ho realitzen el dia 1 de maig.

Quin és l’objectiu?

-És donar a conèixer les diferents sopes que podem tenir al món, compartir amb els veïns i la ciutadania la diversitat de cultura i riquesa que podem tenir a través del menjar. També fer comunitat i xarxa entre les associacions i els veïns del barri.

Participen entitats o també persones particulars?

-Participen entitats i persones particulars que estan des dels primers anys, sense elles no es podrien fer les sopes, són una part molt important en aquesta festa.

Té una data fixa?

-Normalment la fem un diumenge d’octubre, no hi ha un dia exacte.

Alguna anècdota curiosa o divertida?

-Les primeres sopes les van fer els membres de l’ associació ja que no hi havia participants. De mica en mica, vam anar sumant entitats i veïnes.

Davant del canvi climàtic, valoreu moure la data? Avui hem suat menjant delícies

-Si a vegades hem pensat de canviar-les al mes de novembre, però també ens fa por per la pluja. Però la veritat que a l’octubre si fa bon dia ens trobem amb caloreta.

Hem trobat a faltar estacionaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, ja que han tallat el carrer i lavabos durant l’acte. Ho podríeu valorar per l’any que ve?

-Teníem un espai com aparcament per persones de mobilitat reduïda, hem tingut l’error de no comunicar-lo bé. El tema dels serveis ja l’havíem tingut, però el és massa car i se’n emportaria la major part del nostre pressupost.

Related Articles

Deixa un comentari