Manifestació a Barcelona el passat 18 de desembre, convocada per la plataforma Som Escola. Foto: @somescola
«Com a docents, reafirmem la nostra defensa del sistema d’immersió que, des del 1983, ha establert el model lingüístic del nostre sistema educatiu amb un grandíssim consens de la comunitat educativa.» Així es pronuncien els sindicats de personal docent amb representació a la Junta de Personal dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, en un comunicat fet públic aquest 20 de desembre.
«Sentències com aquesta», afegeixen les representants d’USTEC-STEs, InterSindical, CCOO-Educació, CGT-Ensenyament, Professors de Secundària, UGT-Educació, «alimenten arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de la llengua i formen part de l’amenaça permanent de continus atacs polítics i judicials amb la voluntat de minoritzar la llengua catalana en tots els seus usos socials.»
Finalitza el comunicat fent una crida a la mobilització de la comunitat educativa: «demanem que la comunitat educativa, de la qual nosaltres formem part en tant que representants dels docents, estigui amatent a participar en totes aquelles accions que s’escaiguin i de les quals anirem informant.»
Text íntegre del comunicat de la Junta de Personal docent no universitari dels Serveis Territorials del Vallès Occidental:
Comunicat de la Junta de Personal Docent no universitari dels Serveis Territorials del Vallès Occidental sobre la Providència de la Sala contencioso-administrativa del Tribunal Suprem (Sentència del 25% de castellà)
Com a representants del ple de la Junta de Personal Docent no universitari dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, manifestem el nostre rebuig més absolut a les sentències i resolucions de tot tipus que dicten els tribunals superiors de Catalunya i de l’Estat Espanyol contraris al model d’immersió lingüística de Catalunya i que suposen la imposició d’un mínim del 25% d’activitat lectiva en castellà a les escoles i instituts del nostre territori.
Com a docents, reafirmem la nostra defensa del sistema d’immersió que, des del 1983, ha establert el model lingüístic del nostre sistema educatiu amb un grandíssim consens de la comunitat educativa. Sentències com aquesta alimenten arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de la llengua i formen part de l’amenaça permanent de continus atacs polítics i judicials amb la voluntat de minoritzar la llengua catalana en tots els seus usos socials.
Avui, la situació del català a les aules és crítica, segons els darrers informes del Departament d’Educació. Exigim que les institucions del país en el seu conjunt i especialment el Departament d’Educació blindi i faci efectiu el consens entorn a la llengua, avalat per grans consensos parlamentaris.
A més, exigim que el Departament d’Educació empari i protegeixi el personal docent davant els atacs per tal de consolidar, protegir i millorar el model educatiu català. A més, hem de dir que el Departament d’Educació es renta les mans i deixa tota la responsabilitat als/les docents. Entenem que la comunitat educativa s’haurà de mobilitzar en defensa de la immersió, de la llengua, del consens en l’ensenyament al nostre país i de la sobirania de les nostres institucions.
Per tot això, demanem que la comunitat educativa, de la qual nosaltres formem part en tant que representants dels docents, estigui amatent a participar en totes aquelles accions que s’escaiguin i de les quals anirem informant.
Sabadell, 20 de desembre de 2021
USTEC-STEs, InterSindical, CCOO-Educació, CGT-Ensenyament, Professors de Secundària, UGT-Educació
Deixa un comentari