La Confederació de Cooperatives distingeix 5 cooperatives i una fundació als Reconeixements CoopCat 2022

No Comment


La gala ha comptat amb el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric i Vinaixa i el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Guillem Llorens

Les cooperatives premiades als Reconeixements CoopCat 2022 que organitza la Confederació de Cooperatives de Catalunya han estat la Cooperativa Cohabitatge Can Carner, Ramaders del Baix Empordà, TEB verd, Opcions, L’esguard i la Fundació Roca Galès en una gala celebrada ahir al vespre al Mercat de les Flors de Barcelona. 

Els Reconeixements CoopCat 2022 han distingit la feina i els mèrits de les cooperatives d’arreu de Catalunya en una vetllada. “El model cooperativista és competitiu en el context actual i futur si és fidel als seus principis i si el conjunt de la societat pren consciència del seu valor afegit”, ha afirmat el secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa. 

Entrega de sis Reconeixements CoopCat

En aquesta edició s’ha fet entrega de sis Reconeixements CoopCat per ressaltar la tasca de la cooperativa en promoció de valors en diferents àmbits socials i empresarials en diferents categories: “Les cooperatives són pràctiques democràtiques on les persones dictem el com, el quan i el què cada dia” ha declarat el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Guillem Llorens, en l’obertura dels premis.

En la categoria compromís amb el territori, la Cooperativa de Cohabitatge Can Carner, un projecte de cohabitatge intergeneracional a Castellar del Vallès, ha estat distingida per la seva participació i implicació al municipi. Ramaders del Baix Empordà, comercialització cooperativa de la llet i els seus derivats, ha estat la cooperativa guanyadora de la categoria compromís amb les persones pel pla formatiu integral orientat al treball de qualitat en el sector ramader. TEB Verd, cooperativa centrada en la inserció social i laboral de persones amb diversitat funcional, ha rebut el Reconeixement CoopCat pel compromís amb la intercooperació amb el projecte el Bolet Ben Fet. Opcions, ha estat la cooperativa reconeguda per la seva trajectòria en la defensa del consum conscient i responsable. 

El Reconeixement a l’emancipació juvenil cooperativa que té per objectiu reconèixer accions o polítiques de les cooperatives que contribueixin a l’emancipació juvenil, ha estat per la cooperativa L’esguard. Aquesta cooperativa està formada per monitors i coordinadors de lleure que treballen per un projecte educatiu propi. 

Finalment, el guardó de la categoria nova d’aquesta edició, el Reconeixement a la promoció i foment del cooperativisme, ha estat per la Fundació Roca Galès, fundació cultural privada de promoció del cooperativisme a Catalunya. 

Com cada any, els Reconeixements CoopCat representen la cita anual del cooperativisme per reunir-se i compartir una jornada festiva per valorar la bona feina que fan les cooperatives d’arreu del país. En aquesta edició, la sisena, la gala s’ha celebrat ambientada en el format televisiu dels anys 80. A través d’un concurs, els assistents han pogut fer un recorregut per la història del cooperativisme català amb els materials de l’exposició Terra Cooperativa de la Fundació Roca Galès. 

Sobre la Confederació de Cooperatives de Catalunya

La Confederació de Cooperatives de Catalunya agrupa, lidera i representa el cooperativisme a Catalunya. Cohesiona, difon i promou el model cooperatiu d’acord amb els principis cooperatius de l’Aliança Cooperativa Internacional. La Confederació de Cooperatives de Catalunya està integrada per les Federacions de cooperatives de Catalunya, cadascuna amb la seva pròpia estructura, història i particularitats, les quals agrupen diferents branques cooperatives que abasten tots els sectors d’activitat econòmica, així com tot el territori de Catalunya: la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

Related Articles

Deixa un comentari