L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació supera els 530 mitjans als conjunt dels Països Catalans

No Comment

L’AMIC ha crescut en 50 nous mitjans associats en l’últim any, d’arreu dels territoris de parla catalana, en el que destaquen la incorporació de la revista Al Portal de l’Alguer, el digital noudiari.es d’Eivissa i la revista de Vallespir de la Catalunya del Nord

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació s’ha convertit en l’entitat amb el col·lectiu més gran i divers de mitjans de proximitat als territoris de parla catalana, amb 532 capçaleres associades entre mitjans digitals i en paper. Una fita històrica per a una associació que va néixer el 1997 i que ha anat evolucionant i sabent-se adaptar als nous reptes de futur, però sense canviar la seva vocació de servei cap als associats.

Actualment, l’AMIC integra 532 mitjans, dels quals 140 són capçaleres de premsa gratuïta que tenen una tirada conjunta superior al milió tres-cents mil exemplars, 54 de premsa de pagament amb una distribució superior als noranta-sis mil exemplars i 338 són mitjans digitals, dels quals 216 són territorials i 122 generalistes i temàtics, que en conjunt superen els tretze milions d’usuaris únics mensuals.

L’Alguer: nou territori representat a l’AMIC
L’AMIC integra mitjans pels diferents territoris de parla catalana: a Catalunya compta amb 337 associats, a les Illes Balears amb 55, al País Valencià amb 78, a Andorra amb 8 i també té representació d’altres territoris com són la Catalunya del Nord o l’Alguer. Recentment, l’Associació ha comptat amb un nou mitjà associat, Al Portal, Veus de l’Alguer, amb el qual ha ampliat la seva representació territorial.

L’últim semestre, l’Associació ha tingut noves incorporacions com són, entre d’altres, naciodigital.cat o el principal.cat a Catalunya, així com crònica.es del País Valencià, noudiari.es de les Illes Balears o la Revista Vallespir de la Catalunya del Nord.

Des de l’AMIC s’ha potenciat la qualitat del col·lectiu a través de promoure entre els mitjans el control de distribució, difusió i audiències homologades amb OJD, PGD i OJDinteractiva. Actualment, 197 mitjans digitals estan auditats per OJDinteractiva i 107 publicacions impreses es troben auditades per OJD o PGD.

Protegir i enfortir el sector de la comunicació en català
Des de l’AMIC s’afavoreix l’intercanvi d’experiències professionals, opinions i suggeriments entre tots els editors, i es desenvolupen plataformes conjuntes que permeten a tots els associats gaudir d’unes eines i recursos que contribueixen a millorar els seus sistemes de gestió i la qualitat dels seus mitjans. Tot això amb la ferma voluntat de consolidar un sistema empresarial mediàtic, solvent i plural dels diferents territoris de parla catalana.

Els eixos sobre els quals treballa l’AMIC són la utilitat, la representativitat i la professionalitat del col·lectiu per buscar el foment del periodisme de proximitat, allò que necessiten les ciutadanes i ciutadans, explicat per professionals coneixedors com ningú de les inquietuds de les diverses comunitats.

Related Articles

Deixa un comentari