[Domènec Martínez] Malarrassa 100, ja és un miracle!

No Comment

Aquestes paraules no poden ser més que de reconeixement i admiració a l’equip que durant aquests anys ha fet el miracle de treure aquesta publicació contra bots i barrals. Ho reafirmo des del meu ateisme militant.

Que no ha estat un camí de roses ho saben molt bé els seus promotors i les seves promotores, particularment en Pep i en Miquel, treballadors infatigables, que s’han multiplicat en tots els fronts (com a organitzadors, com a cooperativistes i com a periodistes). Gens senzill en aquests temps a on es valora molt poc el bon periodisme. La recerca necessària, la denúncia de les injustícies i vulneració dels drets humans, donant veu els que ho tenen més difícil, i sempre a contracorrent dels circuits oficials i altres camins trillats per la premsa convencional. També ajudant-nos com a societat a perseverar en l’interès del bé comú. Enhorabona per haver arribat fins aquí. Jo també em sento honorat d’haver fet amb vosaltres una part d’aquest recorregut.

He fet un cop d’ull als enunciats dels temes que Malarrassa ha volgut compartir en format digital i en paper. Són molts i diversos: les xarxes d’economia social, les comunitats energètiques, les visions crítiques des del Consell d’Economia Social i Solidària, les lluites del moviment associatiu als barris per la seva dignificació, la seva memòria col·lectiva, i darrerament tot allò que té a veure amb les nostres empremtes: les plaques de la memòria (des de la primera que vam posar rememorant el 27 d’octubre de 1967, la manifestació de les pedres), la lluita per una veritable Llei de Memòria i la seva traducció en polítiques públiques de memòria a peu de carrer. Coneixement i també reconeixement, per transferir-la a les noves generacions.

És la vida d’un mitjà modest, però ja un referent de totes les utopies d’igualtat
i de fraternitat a casa nostra”

Vaig tenir el plaer de participar (amb una bona representació de companyes i companys), l’any passat, a l’acte del Parlament atorgant a Malarrassa la Menció Especial Mitjans de Comunicació, pel seu compromís amb els Drets Humans i les Lluites Ciutadanes. Ens va omplir de joia i satisfacció. També ens va esperonar a continuar endavant.

Som en temps convuls, gens fàcils, i la gent del Malarrassa, ja ho sap. Per això ens han convocat a noves jornades i reflexions a flor de pell. Trobades de poesia, canyes, algunes braves, recomanació de llibres i renovació de compromisos. És la vida d’un mitjà modest, però ja un referent de totes les utopies d’igualtat i de fraternitat a casa nostra, que cal preservar de totes les inclemències. Moltes gràcies, salut, més periodisme compromès, i ens trobem aviat.

Domènec Martínez García, Sociòleg, membre de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari