L’associació veïnal del barri Segle XX exigeix solució al «problema endèmic i d’un retard de més de quaranta anys, injustificable i vergonyós»: la mobilitat

No Comment

Els barris de la ciutat acumulen problemes, especialment el del Segle XX que, moltes vegades, sembla quedar amagat darrere els polígons i àrees industrials, la carretera de Rubí, les vials d’entrada i sortida de l’autopista… La junta de l’associació veïnal reclama al nou govern acció immediata. Hi ha “molta feina a fer”, alerta, “i esperem que el nou cartipàs no comenci amb l’excusa de sempre amb l’arribada de nous regidors: que si desconeixen la problemàtica i han de fer l’adaptació; doncs bé, per això hi ha uns tècnics de continuïtat”.

Text íntegre de l’editorial de la revista del barri Bocamoll del mes de setembre 2023:

Ja tenim govern i cartipàs

Un cop pactat el govern, de Tot per Terrassa, ERC i Junts per Terrassa, repartides les carteres, les cadires i els sous, així com els compromisos, ara ve el més important, governar, s’han acabat les promeses electorals i el mercat persa.

Tenim uns quants projectes començats, l’espai Sala i Badrinas, l’espai del gas, i esperem que comencin d’altres en llista, com l’Escola Bressol Municipal i tot allò que millori els serveis municipals, com la neteja i la recollida de residus, el manteniment de l’espai públic, i tot un seguit d’actuacions com la millora del ferm de diferents carrers i voreres. I d’una vegada garantir que els Fons Next Generation als Grups Santa Margarida es posin en marxa. I també afrontar el greu problema de l’habitatge amb solucions que d’una vegada el resolguin. I sobretot i el més important, garantir que els veïns i veïnes, residents i nouvinguts, no perdin qualitat de vida i restin abandonats a la seva sort. Tots avancem i tots hi guanyem.

Per tant, molta feina a fer, i esperem que el nou cartipàs no comenci amb l’excusa de sempre amb l’arribada de nous regidors: que si desconeixen la problemàtica i han de fer l’adaptació; doncs bé, per això hi ha uns tècnics de continuïtat, un traspàs de responsabilitats ja que en el fons són els mateixos governants, i no podem anar allargant els problemes i les solucions amb excuses injustificables.

I a veure si d’una vegada, resolem un problema endèmic i d’un retard de més de quaranta anys, injustificable i vergonyós (només hem solucionat la urbanització del carrer Sant Sebastià en l’espai Sala i Badrinas i resten cinc carrers per urbanitzar, i continuem en un barri inacabat), per a tenir una mobilitat adequada i acabar amb la disbauxa de carrers tallats sense continuïtat.

El barri s’ha d’acabar en els seus aspectes importants, i la mobilitat s’ha de solucionar d’una vegada. Quatre d’aquests carrers per a urbanitzar són fàcils de solucionar: Roger de Llúria, Galícia, Mestre Trias i Lepant. Guillem de Muntanyans és més complex, però solucionable, si es vol. Només cal voluntat política, cosa que no hi ha hagut fins ara, per tancar el tema d’una vegada. Veurem com va tot, o si arribarem a una nova legislatura amb tot empantanegat, i moltes expectatives, i tot per a fer.

La Junta

Related Articles

Deixa un comentari