La Coordi feminista es presentà el passat 17 de febrer al casal La Tafanera. Foto: @lacoorditrs
Recollint l’experiència i testimoni del comitè organitzador de la Vaga Feminista, cal recordar el gran èxit de les vagues i mobilitzacions que van tenir llocs els anys 2018, 19 i 20, especialment, el passat 17 de febrer es va presentar la «Coordi», Coordinadora de Col·lectius Feministes de Terrassa.
«És el resultat d’anys d’organització del Moviment Feminista de Terrassa», exposaren en la roda de premsa. «Venim del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa, que va organitzar les grans vagues feministes del 8 de març del 2018, 2019 i 2020 i les mobilitzacions pel 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes».
Després de la paralització forçada per la pandèmia i en un context general de «desmobilització per les mesures restrictives sanitàries», argumenten, les dones i col·lectius que formaven part del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa es van qüestionar quin paper tocava ara al citat comitè. Ha estat un temps de debats i més mobilitzacions, una etapa durant la qual havien definit més objectius i conceptes, es van identificar i dir Feministes Anticapitalistes de Terrassa i voltants, «per desmarcar-nos de ser exclusivament un comitè de vaga per ser un espai ampli des d’on treballar pel Feminisme Anticapitalista a la ciutat, entenent la lluita dels feminismes des de lo quotidià i del dia a dia i no només en dates senyalades».
La Coordi és, així, el resultat d’aquest procés, el nom com «s’ha conegut de manera popular» l’espai de col·lectius i militants a títol personal, que al seu temps s’han organitzat en un nou col·lectiu. La Coordi feia referència a la comissió de coordinació del Comitè de Vaga Feminista.
La principal tasca que organitza la Coordinadora és la resposta a la violència masclista local, però en alguns casos també a àmbit nacional, així com la coordinació i teixir aliances entre els col·lectius del moviment feminista anticapitalista de Terrassa. Això, en tot cas, tenint en compte que aquest espai encara està en construcció i queden coses per definir, aclariren.
Els col·lectius que formen part de La Coordi són: Arran, Entre Totes, Guerrilla dels Cossos, La Sarja, Quart Creixent i Rudes Rebels.
El feminisme pel qual aposten és aquell que «va a l’arrel del sistema que ens oprimeix. Apostem per un feminisme anticapitalista perquè entenem que una societat verdaderament feminista no és possible sota el sistema capitalista».
Així mateix, consideren, aquest feminisme ha de ser «inclusiu», o sigui, «que tingui en compte totes les discriminacions que pateixen les dones de classe treballadora, com són el racisme, la transfòbia, la lesbofòbia i el capacitisme, entre d’altres».
Aposten, van subratllar, per un feminisme «que no se centri en actes institucionals o mesures de maquillatge, aprofitant que el feminisme està ben vist des dels últims cinc anys». Aposten, van emfasitzar, per «un feminisme que incomodi, que posi contra les cordes els responsables de la nostra misèria: agressors, institucions, cossos de seguretat, el sistema judicial… I per últim, apostem per un feminisme que tingui la voluntat de transformar la societat en què vivim.
Deixa un comentari