Protesta de les treballadores de neteja davant Mútua Terrassa, contra l’acomiadament de 6 empleades i la subrogació selectiva

No Comment
Les treballadores de neteja del centre Vallaparadís protesten davant l’Hospital universitari. Foto: PV

Pep Valenzuela

«La neteja també és sanitat!», cridava avui, dimecres 17 de novembre, una concentració a les portes de l’hospital universitari Mútua Terrassa, protestant contra l’acomiadament de sis treballadores i la subrogació selectiva del personal de neteja que avui presta servei a la Fundació Vallparadís. Les treballadores denuncien també baixos salaris i condicions laborals en general insuficients.

No deixa de sorprendre que, tot i els premis que guanya l’empresa (que la plantilla segur que es mereix) i els beneficis del negoci (en teoria no ho hauria de ser, negoci), Mútua Terrassa no pugui o, pitjor, potser no vol tenir contractada la gent que hi treballa en condicions també com per a guanyar premis.

Preguntat per Malarrassa, el delegat sindical de Mútua Terrassa, i responsable de Sanitat de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, en Juan Carlos Delgado aclareix que «aquí i ara, estem parlant de tres empreses diferents», en referència a l’Hospital Universitari, el Centre Sociosanitari Vallparadís i Àptima Centre Clínic. En aquest cas, informa, «volen fer la subrogació de tot el personal del centre Vallparadís a l’Hospital, menys el de neteja». D’aquesta manera, afegeix, «el que estan fent és dividir per categories les treballadores. En comptes de passar-les amb les mateixes condicions, els volen ampliar les hores de treball, passant de les 1.620 hores/any del conveni actual a un altre amb 1.800 hores/any, sense augment de salari».

No només això, sinó que, a sobre, sis treballadores serien acomiadades. «Això ho justifiquen», explica en Delgado a les portes del centre sanitari, «dient que tenen subcontractat el servei neteja de l’Hospital amb una altra empresa que no acceptaria més personal». Quina casualitat, aquesta altra empresa és també del grup Mútua. En definitiva, planteja el delegat sindical i responsable comarcal de Sanitat de CCOO, «mantenir condicions de treball a unes treballadores i a altres no és totalment discriminatori i, per tant, inacceptable».

El procés de negociació està ara a mig camí, en la fase de consultes, «però empresa no es mou de la proposta feta, i li hem dit que això no és legal, perquè quan es fa una subrogació s’ha de subrogar tot el personal». Les treballadores estan pressionant, perquè, a més, «parlem de persones amb salaris molt baixos», abunda en Delgado. Volen que tot això es pugui arreglar abans d’acabar l’any i sense necessitat d’anar a judici.

Mútua, per la seva part, es proposa que l’1 de gener del 2022 tot estigui ja resolt tal com planteja, segons ha posat sobre la taula a les negociacions.

Related Articles

Deixa un comentari