Publiquen ‘Contraataquem de nou!’, la guia jurídica per a la lluita contra l’urbanisme especulatiu

No Comment

L’equip de l’àrea jurídica d’Ecologistes en Acció de Catalunya ha elaborat ‘Contraataquem de nou! Guia de lluita contra l’urbanisme especulatiu’, dos anys després del primer volum ‘Contraataquem!‘, que ha ajudat ja a centenars de col·lectius i persones a plantar cara a les injustícies i agressions contra el medi ambient i el territori. En aquest segon volum se centra en la lluita contra un fenomen àmpliament estès.

Malauradament, parlar d’urbanisme al nostre país significa, en la gran majoria dels casos, especulació, comissió d’algun o diversos delictes o, com a mínim, nombroses infraccions legals per part de promotors, constructors i institucions públiques. Sempre òbviament en detriment del bé públic i en favor d’uns pocs canalles.

Des que Ecologistes en Acció es va constituir fa ara més de vint anys, l’urbanisme especulatiu ha estat un dels nostres grans objectius, pel mal que ha fet -i continua fent- al nostre territori, al nostre paisatge, i al nostre medi ambient.

En aquesta guia oferim a la ciutadania dues vies diferenciades per dir prou. D’una banda, el que hem anomenat una “resistència jurídica”, donant les bases i arguments jurídics perquè tothom pugui impugnar i enfrontar-se a un nou projecte especulatiu, siguis un particular, una plataforma o una associació ja constituïda. D’altra banda, també exposem com a segona via la “resistència no jurídica” on, des d’un punt de vista molt diferent i amb unes tècniques distintes -però possiblement complementàries-, s’exposa un altre camí diferent contra els depredadors del territori. Des de tota mena de fórmules per fer pressió, tant al carrer com a les institucions públiques, fins a arribar a valorar les possibilitats que ens pot donar passar a l’acció directa no violenta.

Cadascú que triï el seu camí, doncs aturar aquest fenomen estafador no admet més demora. No tenim dret a quedar-nos de braços plegats. Per això, a partir d’ara, contraataquem!

Related Articles

Deixa un comentari