Arxivada la causa contra els tres menors detinguts durant la manifestació en favor d’en Hasel

No Comment

La jutgessa ha arxivat l’acusació de desordres públics contra els 3 menors de les 7 persones detingudes el passat 26 de febrer a Terrassa, durant la manifestació per la llibertat d’expressió i contra l’empresonament de Pablo Hasel.


detingudes26f En primer terme, l’advocada d’Alerta Solidària i membres de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, en la roda de premsa realitzada al Raval.
 
Aquest vespre del 26 de maig, el Grup de Suport a les Detingudes26F de Terrassa, nascut com a resposta a la detenció dels 7 joves, ha informat de les novetats del cas. Consideren un motiu de satisfacció que la jutgessa ha arxivat les causes per desordres públics imputades a les menors tres d’edat que van ser detingudes durant la manifestació. Ara el cas passa a centrar-se en les quatre persones majors d’edat.
 
Les membres del grup de suport han celebrat l’arxivament del cas contra les menors, i ho reivindiquen com “una victòria de la solidaritat i l’organització de base iniciada ara fa tres mesos”. En el comunicat llegit per una portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, es destaca la que va ser una “actuació violenta i desproporcionada dels cossos de seguretat”. També s’ha volgut “agrair públicament la molt bona feina realitzada pel col·lectiu Alerta Solidària i les seves advocades en l’acompanyament del cas”.
 
“Són protestes per conquerir uns drets que ens són propis i no poden ser qüestionats per cap jutge ni cap institució”, ha expressat la Norma, advocada d’Alerta Solidària, pel que fa a les mobilitzacions que es van fer arreu del país. L’advocada s’ha referit a les ” irregularitats de les actuacions per part dels Mossos. “Cal denunciar l’arbitrarietat en les detencions, és una manera d’intimidar-los i intentar que no es mobilitzin, però no ho han aconseguit”.

Related Articles

Deixa un comentari