Intercanvi de Karate i Aikido a l’Associació Tenshin Dojo

No Comment
Participants a l’intercanvi de Karate i Aikido a Terrassa.

Practicants de Karate del gimnàs Kimura Gym i d’Aikido de l’Associació Tenshin Dojo s’han trobat avui per realitzar un intercanvi tècnic entre les dues disciplines, que tenen en comú el seu origen japonès. La sessió ha estat dirigida pels professors José Maria Mir i Mateo Roldán. La jornada s’ha desenvolupat a la seu social de Tenshin Dojo del carrer Llibertat i s’ha centrat en l’ús del bastó.

Jo i bo

La primera part de l’entrenament ha estat dirigida pel José Maria Mir, professor d’aikido de l’associació Tenshin, que ha introduït els alumnes en l’ús del jo, un bastó 1,28 metres que s’utilitza per perfeccionar i comprendre les tècniques de defensa personal d’aquest art marcial. Mir ha explicat els moviments bàsics del jo i algunes tècniques elementals de defensa i atac.

La segona part ha anat a carrer de Mateo Roldán, professor de Karate Shorin Ryu en el gimnàs Kimura Gym. Aquest estil de Karate utilitza un bastó diferent al de l’Aikido, anomenat bo, que té un longitud d’1,80 metres. El professor Roldán ha explicat els principis bàsics d’utilització del bo i la forma d’agafar-lo amb les dues mans. També ha impartit alguns exercicis que s’han practicat en parella i ha mostrat els primers moviments d’un kata de bo.

Daito Ryu

El proper 27 de juliol la seu social de l’Associació Tenshin Dojo rebrà la visita de la japonesa Tomoko Sasaoka, professora de Dayto Ryu Aikijujutsu, l’art marcial del qual deriva l’Aikido.

Related Articles

Deixa un comentari