La CUP alerta que la reforma del Mercat de l’Ajuntament significa vendre’l a grans franquícies

No Comment

La formació cupaire celebra demà divendres 30 de novembre una jornada per debatre sobre quin tipus de reforma volen per al Mercat de la Independència i que a la vegada serveixi per revifar el comerç local.


La possible reforma del Mercat de la Independència costarà 17 milions d’euros i 4 anys d’obres. Però malgrat la magnitud del projecte, la regidoria de Comerç l’està impulsant sense participació ciutadana real, afirma la CUP Terrassa, que a la vegada vol destacar que l’estudi d’arquitectura contractat per redactar l’esborrany del nou Pla Director sembla ser poc coneixedor de la realitat terrassenca.

La formació que els arquitectes encarregats de dissenyar aquest Pla Director no s’han reunit amb cadascú dels paradistes de la plaça per consultar les seves necessitats i problemàtiques que pateixen. Malgrat que sí s’han entrevistat, segons la CUP, amb la Junta de l’associació (del tot necessari i forma organitzativa dels propis comerciants). Ben poca cosa tenint en compte que cobren milers d’euros per redactar la proposta: l’Ajuntament destina els 100.000 euros que han rebut de la Diputació per finançar aquest avantprojecte i projecte, així com altres millores al Mercat. En canvi, membres de la CUP afirmem que sí s’han entrevistat amb una trentena de parades, quan “els arquitectes (que cobren per això) també podrien haver-ho fet”. 

Un altre detall que segons la CUP demostra el desconeixement del Mercat per part d’aquests arquitectes és que han inclòs premisses falses al seu projecte, com diagnosticar que la zona del peix és una zona «calenta» i de molt trànsit de clients, quan és públic i notori per a qualsevol persona que hagi trepitjat el mercat que la Nau del Peix és -malauradament- una de les menys transitades de tot el recinte. Per això, la CUP alerta que volen buidar la Nau del Peix per ubicar allà uns gastrobars d’un gran restaurador, tal com han reconegut. “No és de rebut que presentin un informe tan poc curós amb la realitat terrassenca”, ha expressat el cupaire Ander Zurimendi. 

Així, afirmen que l’esborrany de Pla Director no està del tot aterrat a la realitat terrassenca, ni tampoc està “consensuat amb la societat civil”. Per a la CUP, “un projecte “de ciutat” com aquest ha de comptar amb la participació real; i no limitar-se a l’autoproclamada Comissió de Seguiment del Mercat que només està composada per ESCODI, la Diputació, Terrassa Centre, comerciants de Ca n’Aurell i la pròpia Junta del mercat i la regidora de Comerç: els poders econòmics”. Es pregunta la CUP: “on estan els usuaris del mercat? Les entitats veïnals? Els 6 partits polítics de l’oposició?”. 

Jornada de debat sobre revitalització del comerç local

Davant d’aquest coneixement, la CUP organitza demà divendres 30 de novembre una jornada de debat a partir de les 17:30h al local de la CUP de Terrassa (Carrer Montcada, 155), en què es parlarà de reformes dels mercats municipals i revitalització del comerç local de poblacions com Tarragona, Reus, Girona, Sabadell, Barcelona, Ripollet i Sant Joan de Vilamajor. Comptarà amb la participació de: Eulàlia Reguant, ex-diputada de la CUP, Lourdes Cadena, Adam Bonnín, Mariona Quadrada, Ander Zurimendi, Eudald Griera, Jordi Almiñana, tècnic de Sobirania Alimentària de l’Ajuntament de Navàs, i José Mansilla, d’Espai Públic i membre de l’OACU.

 

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari