Sant Pere Nord, la plaça de la República va endavant

No Comment
En Jaume Ávalos intervé en l’acte de presentació del projecte.

El 14 d’abril es va fer una Roda de Premsa al Centre Cívic President Macià per a presentar el projecte i execució del Parc de la República al barri de Sant Pere Nord. Van assistir l’alcalde, regidors, arquitectes i membres de l’AV de Sant Pere Nord. Va haver-hi diversos parlaments i un d’ells, el del president de l’AV Jaime Ávalos l’exposem en el següent article.

Jaime Ávalos
President de l’AV de Sant Pere Nord

Des de l’AV de Sant Pere Nord, abans de res voldríem aprofitar aquest acte de difusió del projecte del Parc de la República, en un dia especialment indicat, el 90 aniversari de la commemoració de la II República, per assenyalar uns valors plenament vigents avui dia, però que van fer eclosió en aquell moment, com són l’educació i la sanitat públiques, l’esport i la cultura popular, el feminisme, el dret a l’habitatge o el sufragi femení, entre d’altres. El nom d’aquest Parc, va també en la línia dels noms d’altres parcs i places del barri d’altres fites històriques, com són la Plaça 1r de Maig, Cipriano García o plaça de la Constitució.

Per fer una mica d’històric, aquest projecte no neix del no-res, neix d’una llarga reivindicació veïnal al barri de Sant Pere Nord. Des de l’any 1983 el PGO ja qualificava aquests terrenys com a equipaments i zones verdes i així ho va tornar a qualificar a l’actual POUM de 2005. La Comissió d’equipaments de l’AV es va formar l’any 2000, per tal de donar veu a totes les necessitats d’equipaments i zones verdes que té el barri, durant 21 anys porta un treball incansable, per aconseguir fer realitat el Parc de la República. Des de les manifestacions del veïnat per defensar aquests terrenys com a públics, passant per la reivindicació del Casal d’Avis i les innumerables reunions per concretar el projecte del Parc.

I avui estem aquí, orgullosos d’haver liderat aquesta llarga reivindicació, amb un projecte executiu global de tot el Parc sobre la taula i a punt de licitar, que ens completarà com a barri, que servirà d’esponjament en un dels barris amb més densitat de població de Terrassa, que serà un gran pulmó verd no només del barri, sinó de la Ciutat, més encara amb la necessitat actual de disposar d’espais públics saludables arran de la COVID-19. Aquest Parc relligarà i donarà coherència al conjunt dels diversos equipaments existents, així com el nous que s’incorporaran. El projecte dona solució als equipaments esportius, amb l’ampliació de les instal·lacions esportives del Club de Futbol Sant Pere Nord, l’espai reservat per a pistes de petanca, pistes obertes d’streetball, a part dels mateixos espais polivalents del Parc. També tenen cabuda els grups de cultura Popular, per ubicar la seu dels diables de Sant Pere Nord, així com preveure la creació d’un Centre infantil i juvenil per impulsar projectes per a joves i infants de la zona.
Resta pendent a banda del projecte del Parc, la construcció de la Residència pública, els habitatges assistits per gent gran i el poliesportiu cobert, però ja ens coneixeu, no defallirem en continuar defensant les necessitats de la ciutadania, trigaran més o menys, però ho aconseguirem.

Estem contents del resultat del projecte, que ha sigut molt treballat i ara cal que tothom el conegui i per això en fem difusió. Seguirem de prop tot el procés d’obres, per tal de fer-ho realitat i que sigui un èxit. Un èxit que estem desitjant compartir amb tots els veïns i veïnes tan aviat com sigui possible.

El Parc de la República, farà de Sant Pere Nord un barri millor, i per tant una Terrassa millor

Moltes gràcies i endavant!

Related Articles

Deixa un comentari