Terrassa, seu del primer seminari sobre prevenció ambiental de la seguretat CPTED a Catalunya

No Comment

La jornada tindrà lloc el 17 de novembre amb la participació de més de 50 professionals i institucions relacionades amb l’àmbit de la seguretat

La Policia Municipal de Terrassa, juntament amb l’Associació Catalana per la Prevenció de la Inseguretat a través del Disseny Ambiental (ACPIDA), organitza, en col·laboració amb la UPC, un seminari per parlar sobre la prevenció ambiental de la inseguretat.

La jornada, que tindrà lloc dijous 17 de novembre de 9h a 18h a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC, neix arrel de l’adhesió de la ciutat de Terrassa a ACPIDA, que es va aprovar en Ple Municipal el passat mes de març. Aquesta serà la primera trobada específica que es fa a Catalunya sobre el model Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED), que en català es tradueix com a Prevenció de la inseguretat a través del disseny urbanístic.

La regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, que serà l’encarregada d’inaugurar l’acte, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Terrassa «sigui seu d’aquest seminari per a impulsar a Catalunya aquest model per a treballar la inseguretat». Per a Reche «és un fet que la seguretat no es pot treballar només des de la perspectiva policial i que cal fer un plantejament transversal que englobi totes les seves variables. Per això, és un motiu d’orgull poder donar veu i impuls a aquest model de prevenció del delicte que ens permet donar una millor resposta a les necessitats actuals de la ciutadania».

El CPTED va sorgir davant la insuficiència del tractament policial-penal dels fenòmens relacionats amb la seguretat i la delinqüència, fet que va ocasionar que es comencessin a utilitzar plantejaments més integrals per tal de reduir la inseguretat i la delinqüència amb enfocaments més centrats en la cohesió social i en la responsabilitat compartida. L’objectiu principal del seminari és el de difondre aquesta metodologia CPTED a professionals i institucions relacionades amb l’àmbit de la seguretat.

És per això que en la trobada, a més de les conferències per a introduir aquestmètode, també es faran emergir experiències ja existents en l’àmbit de la prevenció ambiental a través de tres tallers simultanis sobre àmbits rellevants de la prevenció ambiental.

La jornada, que ja compta amb més de cinquanta persones inscrites de diversos cossos policials, universitats i administracions d’arreu de Catalunya, està enfocada a professionals que treballin en els àmbits de la criminologia, l’urbanisme i la seguretat, però també és oberta a tota la ciutadania que hi vulgui participar. Per a fer-ho, cal inscripció prèvia a AreaServeisTerritorialsiSeguretat@terrassa.cat

In : Dia a dia

Related Articles

Deixa un comentari