malarrassa
Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Presentació del llibre “Ciutats cooperatives”, d’Ivan Miró

29 setembre 2018 18:30 - 20:00

Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana amb el seu autor Ivan Miró a Llibreria Synusia.

Dissabte 29 de setembre a les 18:30, presentació  del llibre Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana amb el seu autor Ivan Miró a Llibreria Synusia.

Somiem una altra ciutat, al servei del bé comú. Que no expulsa les classes populars sinó que les acull i transforma, perquè produeix i redistribueix equitativament la riquesa social. Una ciutat que afronta les necessitats econòmiques, socials i culturals dels i les seves habitants. Que suprimeix les desigualtats de classe, gènere, origen, opció sexual o racistes. Una ciutat per la vida: cooperativa, ecològica, solidària, feminista. La Ciutat Comuna.

Tanmateix, per transformar el somni en vivència gaudida, cal combatre el malson de la ciutat capitalista, que promou l’apropiació de la plusvàlua urbana pels inversors, mentre trinxa les classes populars amb habitatges impossibles i precarietats al servei del turisme global. Però, com fem una ciutat per les persones i no pel capital? Com transitem vers una economia urbana per a la vida? Poden contribuir les iniciatives locals d’economia social i solidària a la producció d’una altra ciutat? Com fem barris, pobles, ciutats cooperatives?

Ivan Miró  i Acedo

Sociòleg i investigador en economia cooperativa, social i solidària. Soci-treballador a La Ciutat Invisible, participa de l’Impuls Cooperatiu de Sants, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i la Fundació Roca Galès. Coordinador del Postgrau Economia Social i Solidària – Estudis Europeus (XES/EMISE+), fa recerca i formació a Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. A més de Ciutats Cooperatives, ha publicat, amb altres autors, L’economia social i solidària a Barcelona (2016), Joan Rovira i Marqués. El cooperativisme obrer i col·lectivista (2014), Les cooperatives obreres de Sants. Autogestió proletària en un barri de Barcelona (1870-1939) (2010), De la protesta al contrapoder (2007) o Les ruptures en la precarietat (2001). També ha publicat la novel·la La revolta que viurem (2015)”.

Detalls

Data:
29 setembre 2018
Hora:
18:30 - 20:00
Esdeveniment Category:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , ,

Organitzadors

Llibreria Synusia
Malarrassa
XES Terrassa

Recinte

Ateneu Candela
Carrer Montserrat 136
Terrassa, Barcelona 08221 Espanya
+ Mapa de Google

Deixa un comentari