Ivan Miró presenta dissabte 29 de setembre el llibre “Ciutats cooperatives” a l’Ateneu Candela

No Comment

 

Aquest dissabte 29 de setembre a les 18:30h a Llibreria Synusia (C/Montserrat 136, Terrassa) mantindrem una conversa amb Ivan Miró i Acedo*, que presenta el seu llibre “Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana” (Icaria Editorial). La presentació del llibre servirà com a trobada d’experiències locals i de propostes per a teixir un ecosistema cooperatiu a Terrassa.

L’acte està organitzat per la Llibreria Synusia, Malarrassa, la XES Terrassa i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.

Somiem una altra ciutat, al servei del bé comú. Que no expulsa les classes populars sinó que les acull i transforma, perquè produeix i redistribueix equitativament la riquesa social. Una ciutat que afronta les necessitats econòmiques, socials i culturals dels i les seves habitants. Que suprimeix les desigualtats de classe, gènere, origen, opció sexual o racistes. Una ciutat per la vida: cooperativa, ecològica, solidària, feminista. La Ciutat Comuna.

Tanmateix, per transformar el somni en vivència gaudida, cal combatre el malson de la ciutat capitalista, que promou l’apropiació de la plusvàlua urbana pels inversors, mentre trinxa les classes populars amb habitatges impossibles i precarietats al servei del turisme global. Però, com fem una ciutat per les persones i no pel capital? Com transitem vers una economia urbana per a la vida? Poden contribuir les iniciatives locals d’economia social i solidària a la producció d’una altra ciutat? Com fem barris, pobles, ciutats cooperatives?

 

*Ivan Miró és sociòleg i investigador en economia cooperativa, social i solidària. Soci-treballador a La Ciutat Invisible, participa de l’Impuls Cooperatiu de Sants, la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya i la Fundació Roca Galès. Coordinador del Postgrau Economia Social i Solidària – Estudis Europeus (XES/EMISE+), fa recerca i formació a Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. A més de Ciutats Cooperatives, ha publicat, amb altres autors, L’economia social i solidària a Barcelona (2016), Joan Rovira i Marqués. El cooperativisme obrer i col·lectivista (2014), Les cooperatives obreres de Sants. Autogestió proletària en un barri de Barcelona (1870-1939) (2010), De la protesta al contrapoder (2007) o Les ruptures en la precarietat (2001). També ha publicat la novel·la La revolta que viurem (2015)”.

Related Articles

Deixa un comentari