Cooperació Catalana 418 (març 2018), per una ‘societat democràtica i lliure’

No Comment

«Estem vivint un període d’autoritarisme i restricció de drets que està minant els fonaments de la democràcia», afirma l’editorial de Cooperació Catalana número 418, tot alertant: «Ara és el moment de demostrar i de dir en veu alta que volem una societat democràtica i lliure, que protegeixi la llibertat de pensament i en la qual es pugui exercir lliurement qualsevol forma d’art, encara que vagi contra l’arbitrarietat del poder, o sobretot, si és crític amb el poder».

En aquest número de març destaca l’entrevista amb l’Amaia Pérez Orozco, doctora en economia i feminista militant, en la qual destaca que «l’economia feminista planteja que economia és el conjunt de processos que sostenen la vida i no els mercats», raó per la qual «posa sobre la taula la necessitat de canviar les regles del mercat capitalista per dur a terme unes vides dignes, que valguin la pena ser viscudes».

També en primer pla, el reportatge sobre la cooperativa Fil a l’agulla, «pionera i referent en projectes de coeducació, en el treball de processos i teràpies per la transformació, per a grups i persones». Garanteixen que «la gestió adequada fa que les organitzacions connectin amb el seu sentit la seva creativitat i millorin la cohesió dels equips».

L’historiador Pau Vinyes recupera la figura d’Elisa Garcia, «cooperativista i miliciana antifeixista». Nascuda a Sant Andreu de Palomar, treballà des de ben jove al tèxtil, s’afilià a la UGT i va ser membre activa de la Cooperativa l’Andreuenca. A l’inici de la guerra civil va allistar-se en una columna anarquista i va ser ferida durant el bombardeig de la localitat de Tardienta (Osca) l’estiu del 1936, morí el 24 d’agost a l’hospital de Sarinyena.

El número de març es completa amb un anàlisi de la situació a Colòmbia: «La difícil construcció de pau a Colòmbia. El paper del cooperativisme i de l’economia solidària», signat per Josep M. Navarro. A més de l’article sobre salut, de Carles Ametller, de Cos cooperativa, tot oferint «6 punts a tenir en compte a l’hora d’escollir l’activitat esportiva».

Related Articles

Deixa un comentari