Èxit de participació a la Fira Agroecològica

No Comment

L’interès en un altre tipus de consum, més ecològic, més pròxim i més just, és obvi i creixent. Tant en els productes d’alimentació, en els serveis que contractem. Més enllà d’això, interessa que sigui agroecològic, la qual cosa implica no només qualitat en la producció, lliure de components químics, sinó també de les condicions mediambientals, una distribució de proximitat, o els interessos laborals de la pagesia i els treballadors del camp.

miquel soto fira agroecologica Santi Soto mostrant herbes aromàtiques a la 3a Fira Agroecològica.

Aquest èxit es demostrà ahir en la tercera edició de la Fira Agroecològica, organitzada per PIC Vallès, i que es desenvolupà tot el matí de diumenge a la Plaça Vella. La ubicació, aquest any sí, va ser un encert, atès el gran número de públic assistent. La jornada va comptar amb diversos estands de cooperatives de consum, de productors i de proveïdors de productes ecològics, i l’assistència de centenars d’egarencs interessants en conèixer un altre tipus de consum alternatiu al tradicional.

Al llarg de la jornada van tenir lloc diversos tallers, com el de Santi Soto i la seva exposició d’herbes aromàtiques, que aixecà prou interès entre els vianants. Per la seva part, el nucli del Vallès de Fiare exposà les característiques de la banca ètica com a model contraposat a la banca tradicional, que avantposa els interessos de les finances lucratives per sobre les persones. També hi hagué un taller de reaprofitament d’aliments, amb multitud de consells que es poden seguir a casa.fira agroecologica horts heura

També tingué molt èxit l’estand de Som Energia, cooperativa que distribueix energia verda a les llars, i que compta amb un nucli local a Terrassa. Entre els paradistes, presència també de les cooperatives de consum responsable de la Coope Candela i Kopikua. D’altra banda, participaren a la jornada diversos productors ecològics de la comarca: de pa, fruita i verdura, carn, confitures, etc, que van tenir molt èxit de vendes.

La jornada va seguir amb un dinar al migdia, quan el sol més apretava, i finalitzà amb un intercanvi d’experiències entre productors locals. Aquesta fira ha estat la culminació de la setmana de la lluita camperola.

nens fira agroecologica

Related Articles

Deixa un comentari