Fiare Banca Etica arriba a les 40.000 persones associades i té un capital social de 60 milions

No Comment

El 2016 aconsegueix un benefici en creixement de 4.318.000 euros. Fiare Banca Etica, sucursal de Banca Etica a Espanya, augmenta el finançament de l’economia social i solidària i el nombre de socis/sòcies i clients


A Itàlia i Espanya, Banca Etica ha reunit 40.000 persones associades i un capital social de 60 milions d’euros. Una fita important que, en vigílies de fer els 18 anys, confirma la confiança creixent que els estalviadors/ores dipositen en aquesta cooperativa de crèdit inspirada en els principis de les finances ètiques.

Banca Etica ha tancat el 2016 amb un benefici en creixement de 4.318.000 euros. Aquestes dades estan extretes del balanç provisional del 2016, aprovat pel Consell d’Administració celebrat el passat 9 de febrer i pendent de la revisió comptable i de l’aprovació a l’Assemblea de Socis/Sòcies.

La captació d’estalvi és de 1.227 milions d’euros (+15% respecte al 2015) i els finançaments acordats superen els 970 milions d’euros, un creixement de 125 milions d’euros (+12% respecte al 2015), que financen gairebé 9.000 projectes distribuïts, principalment, en els següents àmbits d’intervenció: benestar social, eficiència energètica, covivenda, agricultura de proximitat i/o ecològica, cooperació internacional, comerç just i cultura i educació.

Banca Etica pot confirmar taxes de capitalització superiors als límits marcats per la normativa de supervisió bancària: al final del 2016 el CET 1 era del 12,47% ; la morositat neta ha quedat continguda en un 1% de les inversions, molt per sota de la mitjana del sector bancari.

Fiare Banca Etica confirma un creixement significatiu

El nombre de persones i organitzacions associades ha arribat a 2.037 (+55,7% respecte al 2015) amb un capital social de gairebé 2,5 milions d’euros (+22%). Els clients són 5.392 (+19,8%), la captació d’estalvi ha pujat a 79 milions d’euros (+19,6%) i els finançaments han crescut en un 22% i superen els 18 milions d’euros, una xifra encara reduïda però que mostra un augment important, i s’espera que continuï creixent el 2017.

Els bons resultats de Banca Etica a Espanya han estat possibles gràcies a l’ampliació de la gamma de serveis de Fiare Banca Etica: des de les targetes de crèdit fins a la possibilitat de domiciliar cobraments i pagaments de la Seguretat Social (pensions, prestacions per atur i domiciliacions i pagaments d’autònoms). A més, s’han consolidat línies de treball amb les administracions públiques, com la gestió de fons de cooperació al desenvolupament o el finançament a algunes administracions ja clientes i/o associades.

«En aquests anys, el capital de Banca Etica creix de manera constant gràcies a les aportacions de la ciutadania i les institucions, que creuen en la seva estructura cooperativa i en la seguretat que ofereixen les finances ètiques a la seva base social. És un bon senyal de recuperació popular de la funció social de l’estalvi del qual el banc se sent orgullós. Els ingressos del 2016 són els més alts des del naixement de Banca Etica: un resultat que ens anima a continuar els nostres esforços per oferir serveis de finances ètiques cada cop més eficients i innovadors», diu el president de Banca Etica, Ugo Biggeri.

botomalarrassa

«Volem subratllar l’augment positiu de clientela i base social de Banca Etica també a Espanya, persones que han triat contribuir a un canvi en la societat amb un gest simple com l’obertura d’un compte corrent en línia i que, a través del capital social, garanteixen el desplegament del nostre projecte de democràcia econòmica», continua Peru Sasia, president de la Fundació Fiare i membre del Consell d’Administració de Banca Etica. «El 2016 s’ha produït un creixement important dels finançaments; aquest resultat indica que totes les empreses i organitzacions que creen feina respectant el medi ambient i la comunitat ens consideren un soci fiable. El nostre objectiu principal per al 2017 és augmentar el suport financer al desenvolupament de projectes d’economia social i solidària.»

Fins al 24 de març s’ha obert una oferta que permet gaudir d’una bonus share, o acció extra: les accions de Banca Etica s’ofereixen al públic al preu unitari de 57,50 euros, que correspon a un valor nominal de 52,50 euros incrementat en un sobrepreu de 5,00 euros. Per als qui no en siguin socis, el lot mínim d’adhesió serà de 5 accions. Amb la bonus share, les persones o organitzacions que subscriguin 20 accions en rebran 21*.

font: fiarebancaetica.coop

Presència també a Terrassa

Dintre del cicle de trobades del Dilluns de l’Economia Solidària de la XES, que tenen lloc a l’espai de l’Ateneu Terrassenc. alguns membres del grup territorial de Fiare Banca Etica de la comarca (GIT Vallès) conversaren ahir dilluns sobre la banca ètica. Entre d’altres qüestions, què fem amb els nostres diners, què fa la banca tradicional amb aquests, l’economia especulativa que profesa, la creixent desigualtat que genera, etc., així com també de propostes per tal d’ajudar a que una altra economia més real, creadora d’ocupació i iniciatives cooperativistes sigui una realitat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Javi Domínguez, membre de Fiare GIT Vallès, exposa la seva experiència a membres de la XES Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari