En la línia que ja es fa Barcelona des de fa dos anys amb la una fira d’entitats de l’Economia Social i Solidària, a la plaça Catalunya, la CUP pensa en un format similar a la plaça Vella.
La CUP proposarà al ple de dijous vinent que Terrassa compti amb una Fira de Nadal protagonitzada per l’Economia Social i el Consum Responsable, seguint l’estel emprès per l’Ajuntament de Barcelona i que en tan sols dues edicions ja està consolidat. Es presenta amb sis mesos d’antelació per tal de garantir la viabilitat tècnica i que sigui una realitat per enguany.
La formació considera que l’Economia Social i Solidària (ESS) necessita un impuls municipal, pel que fa a la seva visualització davant la ciutadania. No debades, es tracta d’un sector estratègic en el model econòmic, segons la formació d’esquerres, ja que aposta per la transformació social i proposa un canvi de model sòcio-econòmic. A més, es tracta de passar d’unes compres consumistes per les dates de Nadal, a un consum més responsable, de proximitat i amb valor afegit.
Es proposa que sigui la plaça Vella la que aculli dita fira. La proposta també incorpora dates: el divendres 22 i dissabte 23 de desembre. Des de la CUP es mostren oberts a valorar i consensuar tant la ubicació, com les dates com el nombre de dies a realitzar la fira; juntament amb el sector d’ESS i amb l’ajuda del Consell d’Economia Social de Terrassa, una vegada que aquest es posi en marxa.
Els paradistes seran entitats i cooperatives amb retorn social, amb l’objectiu d’exposar, vendre i divulgar els seus productes i/o serveis, com ara llibreries, cooperatives de mercat de pagès i Sobirania Alimentària, empreses de reinserció, tallers d’art, de bijuteria reciclada, fusteria, telers, en definitiva, actors de l’ESS a la ciutat. També es demana que l’Ajuntament faciliti aquest mercat mitjançant algun tipus d‘exempció fiscal o rebaixa substantiva en la tassa que tota parada de mercat exterior ha de pagar.
Aquesta proposta se suma a d’altres que la CUP ha llançat en l’àmbit de l’Economia local, com ara la introducció de clàusules socials i ambientals en els concursos públics (aprovada), la moratòria de grans superfícies a Terrassa (rebutjada), l’acord per a que l’Ajuntament treballi prioritàriament amb entitats financeres de Banca Ètica (aprovada, però incomplida), el Pla de Protecció de Botigues Emblemàtiques i Centenàries (rebutjada), la creació del Consell d’Economia Social i Solidària (aprovada), el pla per facilitar laMasoveria Urbana (aprovada), la modificació del POUM per aturar l’obertura del centre comercial Terrassa Plaça (rebutjada) i el pla per afavorir l’arribada de cooperatives d’Economia Social a les parades buides del Mercat de la Independència (en estudi).
Deixa un comentari