Els dies 16, 17 i 18 de setembre se celebrarà a Sabadell la segona edició d’aquest festival que aposta per un model més sostenible que respongui a les necessitats del planeta i de les persones.
S’ha activat una campanya col·laborativa a la plataforma a Goteo que permeti fer possible aquest festival.
Aquest mes de setembre, per segon any, tindrà lloc La Regadora – Ciutat de les Alternatives, un projecte impulsat per més de 30 entitats i organitzacions de la ciutat de Sabadell, que porta per lema “Canviem el sistema, no el clima“.
L’objectiu d’aquesta segona edició, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre al barri de la Creu Alta, és visibilitzar projectes de la ciutat que treballen, produeixen i distribueixen des dels principis de la sostenibilitat ecològica, democràtica i amb perspectiva de gènere. La Regadora és una crida a la ciutadania per passar a l’acció i seguir implementant un projecte de ciutat popular que tingui en compte les necessitats ecològiques i socials.
L’any passat, el festival va tenir una assistència de més de 500 persones. Aquest any, el festival compta amb xerrades, ponències, concerts i tallers infantils. Hibai Arbide (periodista internacional), Glòria Carrasco (ambientòloga i especialitzada en epidemiologia i salut pública), Alex Pujol (membre del grup de música català Txarango) o Serigne Mbayé (activista social i polític senegalès diputat de Unidas Podemos de Madrid) són alguns dels noms que estaran presents a la Regadora, juntament amb grups de música reconeguts a nivell estatal.
Campanya de micromecentatge
La intenció segueix sent, informen des de l’organització, la d’activar canvis a favor d’un model de ciutat que respongui a les necessitats del planeta i de les persones. A més, es vol donar visibilitat a totes les opcions de consum, distribució, mobilitat, producció que ja existeixen a la ciutat.
Actualment hi ha en marxa una campanya de Goteo per poder finançar el projecte de la Regadora. El mínim per poder finançar el projecte és de 6.500 euros, i l’organització voldria comptar amb la complicitat d’entitats, veïnat i persones conscienciades de l’emergència climàtica de la ciutat de Sabadell i altres zones del Vallès Occidental.
El colapse imminent, a Sabadell i arreu
És patent la falta de mesures en molts aspectes clau que poden enfortir un canvi d’escala del que és local a allò global, manifesten des de La Regadora, tot afegint que no s’aposta per aconseguir que el consum local i sostenible s’articuli com la cadena alimentària majoritària per a la població, el que es contraposa amb la manca de fre d’un procés d’industrialització agroalimentària creixent.
A més, les propostes polítiques locals i estatals segueixen repetint errors que impediran limitar l’augment de la temperatura global, projectes com el del IV Cinturó que aquest any ha complert 30 anys de reivindicació a la ciutat de Sabadell segueix sent impulsat pel Govern Estatal. Les fortes pressions exercides pel consum de béns i serveis com l’electricitat, satura i ofega una societat cada cop més escanyada pel sistema. Fan que els recursos es trobin en mans d’oligopolis, d’empreses que concentren gran part de la producció elèctrica.
La Regadora pretén “rectificar i actuar davant l’emergència climàtica, apostar per una transició ecosocial davant aquesta situació”. Així doncs, l’objectiu és “construir sinergies entre persones, projectes i entitats cap a un nou model de ciutat”.
El grup motor que formen La Regadora són el Teler Cooperatiu de Sabadell, L’Eixida SCCL, La Productora SCCL, El Rodal SCCL i La Sàrria SCCL.
A més, el projecte compta amb la complicitat de més de 30 entitats col·laboradores: Associació HATIMU (“el teu cor”), Empordana’t, MERCATROC, L’ORTIGA, Tracta’m, PuntdeMel, Som Confort Solar, SCCL, Institut de Jardineria i agricultura – Les Garberes, Fiare Banca Ètica – GIT Catalunya Transversal, Biopompas, Pol·len Edicions SCCL, Opcions de Consum Responsable, Viver Tres Turons, OXFAM INTERMÓN, CIPO SCCL, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, PEUS (Plataforma d’Entitats per un Urbanisme Sostenible), SOCSA, Filigrana Produccions, La Natural, ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura), Massa Crítica, Comissió Consum KM 0, Associació Som Energia Sabadell, Les Jaimaless Clown, Chapter#2, Picarona Blog, Fridays for Future
Sabadell, La Plataforma en defensa dels serveis públics, Supercoopera, Rebel·lió o extinció Sabadell, Societat Catalana de Salut Ambiental, Institut, Associació Cultural SOS Pallassos, Els Pallassos Perillassos, CIPO SCCL, Fiare Banca Ètica – GIT Catalunya Transversal, LaSala (Rialles, espectacles infantils i juvenils), Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca, Lliga dels Drets dels Pobles, Comissió de Festes Populars de Sabadell i Bruixes del Nord.
Deixa un comentari