[Salvador Pérez] Sí, Sra. Capella, és el Quart Cinturó!

No Comment

Fa uns dies la Sra. Capella, Consellera de Territori de la Generalitat, demanava als manifestants contra el Quart Cinturó, que no confonguessin la ciutadania amb aquesta afirmació.

Doncs si, Sra. Capella, és el Quart Cinturó, el vesteixi vostè i el seu partit, amb el concepte que vulgui, B40, Ronda Nord…, com si li vol dir el carrer del Nord. És una infraestructura d’alta densitat, que farà malbé el territori pel seu impacte, però bé, això els importa poc. Els que avui es manifesten contra aquesta via, són els que fa anys no hi hem estat d’acord, i els que han canviat de criteri és el seu partit, que per un sou i una cadira, han renunciat a tot. Ara necessiten anar buscant justificacions de mal pagador, i anar dient als altres que canviïn la reivindicació.

Per desgràcia vostès, ERC, s’han afegit al club dels que van canviant de jaqueta política i ideològica, els que el seu ideari només té dos conceptes, cadira i sou. Van seguint l’exemple del PsoE-Psc, que ja fa anys que va renunciar al seu ideari, convertits en la socialdemocràcia, la gran prostituta del sistema, i al servei dels poders fàctics econòmics. On la sostenibilitat mediambiental els ha importat tres cogombres, o sigui, el Medi Ambient és un mer element estètic, però sense gens d’interès de fer-lo efectiu.

El Quart Cinturó, ara entre Terrassa, Sabadell i Castellar, tindrà un greu impacte en el territori com és evident, per començar trinxarà la zona Nord de Terrassa afectant l’Anella Verda. La zona Nord de Sabadell i els espais agrícoles i paisatgístics en patiran l’impacte evident, i quan arribem a Castellar, el paisatge natural ja haurà patit el seu impacte. Però tal com ha dit el Sr. Illa, que no té ni escrúpols, ni ètica i està al servei dels poders econòmics, l’objectiu és arribar fins a l’A7, i un cop feta l’ampliació fins a Castellar del Vallès, la cosa serà fàcil. És més, algú ha recordat que aquesta és una via que la competència és del Ministeri de Foment.

Per tant, els responsables polítics d’ERC, tant a Catalunya, però sobretot, de Terrassa i Sabadell, que sempre estaven en aquesta lluita, encapçalant les pancartes i les mogudes, i amb allò, de sempre contra el Quart Cinturó, i mai serà una realitat. Doncs ara, s’han d’amagar, renunciar a la lluita, i participar en el patètic paper de la Sra. Capella, el seu govern partit, tot intentant confondre a la ciutadania i amagar la realitat evident, el Quart Cinturó serà un fet amb la seva connivència i col·laboració. I una demostració evident, que la paraula donada durant anys, va a la claveguera amb la mateixa facilitat que la renúncia a l’ideari i als principis, per salvar la cadira i el sou.

Què la Sra. Farrés, alcaldessa de Sabadell i del PsoE-Psc, hi estigui a favor, s’entén, com deia han renunciat a tot, han llençat l’ideari per la claveguera i estan al servei dels poders econòmics, i sobretot, la cadira i el sou, s’ha convertit en el seu ideari. I els temes mediambientals al PsoE-Psc, és un mer concepte estètic, sense gens d’interès pràctic

Però i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, és la incoherència evident. Per una banda, s’omple la boca de la Revolució Verda, que aquest concepte és de riota, per no plorar. El Quart Cinturó, es carrega la zona Nord del projecte de l’Anella Verda. La credibilitat de la política de Medi Ambient, no té cap consistència, senzillament, és inexistent en tots els vectors. I ara, afirma l’absurd més evident, que tant la Generalitat, com el Ministeri de Foment, deuen està partint-se de riure, que el Quart Cinturó pel seu pas per Terrassa, sigui soterrat. Massa temps al PsoE-Psc, que li han deixat les incoherències i absurditats molt marcades. Massa voler satisfer a tothom, poders econòmics locals i a la ciutadania, i el que cal és ser coherent amb allò que has venut, si és una Revolució Verda, doncs llavors té la creus i apliqués, si no, ets la riota de tothom. Vendre fum i titulars als mitjans és fàcil, però al final ets un mentider compulsiu i perds qualsevol credibilitat. Però bé…

I davant d’aquest panorama lamentable, quan l’Alcalde va venent fum i defensa el Quart Cinturó, que pensa ERC Terrassa, que ara també s’ha afegit a la riota i la incoherència, en estar al costat amb Junts dins el govern, i el PsoE-Psc a l’oposició, tot defensant un projecte com aquest de gran impacte mediambiental. I com defensarà la nova regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat el programa i actuació del seu Servei, ja prou degradat, les polítiques mediambientals amb un projecte que va contra qualsevol proposta de sostenibilitat.

Com és evident, no em calen respostes, sinó fets. El discurs fictici i publicitari ho aguanta tot, però la història, l’hemeroteca, i els fets, demostren la realitat. I aquest és un projecte que ens mostra la realitat que vivim políticament, no hi ha ètica, molta manca d’escrúpols, greus incoherències, i un fet evident, la política en el sentit més ampli, és un valor. Quan la perverteixes, i tot es resumeix amb dos conceptes, cadira i sou, i la converteixes en una professió, llavors ha perdut qualsevol credibilitat, i al final, la ciutadania s’hi allunya i resta aprofitada pels vividors i els corruptes.

Per tant, que la Sra. Capella, es deixi de ficar amb els que fins ara havien de ser els seus companys de viatge, que segueixen lluitant contra el Quart Cinturó, per innecessari, per ser un atemptat contra el territori, que demostra la inexistència d’una política mediambiental al servei del veritable progrés, que lluita contra l’especulació, contra el Canvi Climàtic, per unes polítiques mediambientals al servei de la ciutadania, coherents amb els principis de sostenibilitat del Medi Ambient. I d’una vegada acabar amb el fals discurs de progrés, d’afavorir a una minoria extractiva.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari