Clade va aprovar el passat 10 de juny la incorporació de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) al grup. El president de Clade, David Cos, va destacar que “la incorporació d’OSV al grup és natural i enriquidora per a les dues parts. Clade és una manera d’entendre l’empresa i la seva línia és establir aliances amb tothom qui comparteix i enriqueix aquesta manera de fer. L’OSV suma al grup empresa, creativitat, innovació i indústria cultural”.
David Cos i Jordi Cos, presidents de Clade i l’OSV, respectivament. Foto: Clade
Per la seva banda, el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos va manifestar que la incorporació a Clade “és com un reconeixement de la feina que hem fet aquests darrers anys per desenvolupar una empresa cultural sostenible al servei de les persones a través de la música.” Tant ell com el gerent de la Simfònica, Oscar Lanuza, van subscriure el compromís d’impulsar l’enriquiment del grup empresarial cooperatiu: “Assumim amb responsabilitat i molta il·lusió aquesta confiança que ens doneu per compartir la construcció d’un futur conjunt en el Grup Clade”.
L’Orquestra Simfònica del Vallès és l’única orquestra de l’estat espanyol que respon a la fórmula d’un projecte cooperatiu. El model és més habitual a Europa. Per exemple, les principals orquestres de la ciutat de Londres funcionen sota l’esquema de societats cooperatives, amb totes les implicacions que això suposa des d’un punt de vista de model de gestió.
El director de Clade, Ramon Roig, afirmà durant l’assemblea que “la riquesa de Clade està en trobar el fil conductor basat en les persones i els valors alhora d’entendre l’empresa. Al grup hi tenim, cooperatives, fundacions, societats anònimes i ara una SAL. Totes comparteixen l’actitud cooperativa basada en la participació i les persones al projecte empresarial”.
Orquestra Simfònica del Vallès
L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) és una realitat que porta la música al cor de les persones des del 1987. Les emocions són el nostre fort, i per transmetre-les, procurem cada vegada més fer participar el públic, innovar en els formats i en les maneres de fer música, i aprofundir en el compromís de valor amb la nostra comunitat, des de la ciutat de Sabadell que ens acull fins a tot el territori de Catalunya.
Varem néixer en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, però tot just un any més tard ens convertírem en l’única orquestra simfònica de l’Estat espanyol organitzada empresarialment com a societat anònima laboral, a on els treballadors són alhora els propietaris. Aquest funcionament peculiar, absolutament pioner al nostre país, converteix l’OSV en una orquestra molt especial, una orquestra que viu, com cap altra, del seu públic, dels seus concerts, de la seva qualitat, del seu compromís, i de la capacitat d’incloure en el projecte la imprescindible col·laboració del sector privat i del sector públic.
La nostra intensa activitat —més de cent actuacions l’any— es centra, per un costat, a la ciutat de Sabadell, on realitzem la temporada de concerts simfònics i en som l’orquestra titular del circuït Òpera a Catalunya, i, per l’altre, al Palau de la Música Catalana, on s’ha consolidat el nostre cicle Concerts Simfònics al Palau amb deu concerts anuals que realitzem en coproducció amb el nostre soci principal, el Palau de la Música Catalana, acollint en cada temporada el cors del Palau i llurs compositors en residència.
Com a reconeixement a la nostra tasca de difusió i divulgació de la música simfònica, hem rebut diversos premis, dels quals en destaquem dos: el Premi Nacional de Música del 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la MEDALLA D’HONOR 2012, de la ciutat de Sabadell. Però el que més ens omple de satisfacció és l’increment de públic des del 2009 i fins el 2014 a les temporades de Barcelona i Sabadell.
Han estat els nostres directors titulars: Albert Argudo, del 1988 al 1992; Jordi Mora, del 1993 al 1997; Salvador Brotons, del 1997 al 2002; Edmon Colomer, del 2002 al 2005; i David Giménez Carreras, del 2006 al 2009. Des del setembre del 2009, n’és el director titular Rubén Gimeno.
Agraïm infinitament el recolzament de la Fundació Banc Sabadell, de l’Ajuntament de Sabadell, dels grups Torra S.A. i Bardet, així com la confiança i el suport del Departament deCultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Català de les Empreses Culturals, sense oblidar-nos dels nostres amics i dels nostres abonats, sense els quals, ni això seria possible, ni tindria sentit cap esforç per fer de la nostra comunitat un espai cada vegada més amable, cada dia més ric i, any rere any, més capaç de viure i expressar les emocions.
Juntament amb el Banc Sabadell hem fet el flashmob d’orquestra simfònica més vist arreu del planeta. En dos anys: 51 milions de visites
Deixa un comentari