Neix la cooperativa Malarrassa SCCL

No Comment

Iniciem el curs estrenant empresa i ampliant el tiratge del Malarrassa imprès. Creada per dues persones en qualitat de sòcies treballadores, amb data 1 de setembre, Malarrassa SCCL (Societat Cooperativa Catalana Limitada) arrenca a tots els efectes l’activitat com a empresa productora de l’informatiu local independent de Terrassa, registrant, normalitzant i dignificant les condicions de treball i l’exercici econòmic en general que implica l’elaboració del mitjà, digital i en paper.

També amb aquest número de setembre 2016, el 19, s’amplia la tirada del periòdic imprès, que passa dels 5.000 exemplars habituals fins ara a 7.000. La distribució guanya així en capil·laritat i dimensió, obligant a un nou esforç que realitzarem amb la distribuïdora ecològica local Eldelcarro, amb la qual s’ha fet prova en els darrers dos números. El que vol dir, tot plegat, la incorporació de més persones treballadores en el projecte, no directament en aquest cas, però treball al cap i la fi.

En breu, aquesta tirada serà certificada per l’auditoria de l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), un exercici de professionalitat, rigor i responsabilitat indefugible per un projecte com Malarrassa. En aquesta perspectiva, aquest informatiu s’ha associat recentment a l’Associació de Mitjans Informatius i de Comunicació (AMIC), creada a partir de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta, i al Consell d’Informació de Catalunya.

Registrada i en marxa la cooperativa, ja s’impulsen i enforteixen els vincles i compromisos existents amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, a la qual ens federarem de seguida.

El novembre farà dos anys de la publicació i sortida al carrer del primer Malarrassa imprès. Un somni de l’Associació Cultural Malarrassa compartit i realitzat amb molta gent i altres grups i col·lectius. Arribarem, per tant, a l’aniversari amb molta feina feta i amb molta més gent que al principi.

En tot aquest camí hem anat copsant l’encert, possibilitat i necessitat d’engegar un projecte de comunicació social i popular local. S’està fent amb molt d’esforç, dedicació i suport de persones compromeses socialment. L’èxit de la campanya de finançament col·lectiu d’abans d’estiu va marcar una fita i va mostrar una foto molt maca de la realitat actual, al temps que permet veure un potencial real molt més fort, ric i divers.

Això, tot plegat, és només l’inici, són les primeres passes d’un camí possible que cal fer i que farem. Estem, per tant, tot i la importància de la tasca feta, realitzant només un percentatge encara molt baix d’allò que volem i podem: més informacions, sobre més temes i qüestions, de més qualitat, amb més profunditat, anàlisi i investigació, més opinions i debat.

Estem en marxa, i serà possible avançar si es consoliden i s’amplien les col·laboracions, adhesions i complicitats actuals.

Posa’t en contacte amb Malarrassa, via correu electrònic, web o personalment.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari