Centenars de persones criden al carrer que es defensin les pensions públiques

No Comment

Les mobilitzacions que s’han donat arreu de l’Estat, també a Terrassa, interpel·len els governs a legislar per tal de blindar el sistema públic de pensions, en retrocés des de fa anys.

Ahir dissabte al migdia, es tornà a realitzar un clam massiu per defensar les pensions públiques i contra l’intent de privatitzar-les. Es tractava d’una protesta simultània i que es duia a terme en diferents ciutats arreu de l’estat. Una marxa formada per més de 700 persones, amb pocs, molt pocs joves, a la qual es va anar afegint gent des del seu inici a la plaça Lluís Companys i al seu pas per la Rambla d’Ègara, finalitzà al Raval de Montserrat, on es va llegir un manifest conjunt amb la demanda principal per blindar les pensions públiques a la Constitució espanyola.

D’aquesta forma, la marxa va transcórrer al crit de “Governi qui governi les pensions es defensen”, donat que es considera estan sent qüestionades i amenaçades per les polítiques dels successius governs. Com ara a través de les reformes laborals de 2010, 2011 i 2012, o la “lesiva Reforma de les Pensions de 2013”, segons resa el manifest. Tot plegat provocat “per les especulacions del capital financer que han suposat una pèrdua de les nostres pensions”, i per “una crisi que no és circumstancial, és estructural, i que ha vingut per quedar-se perquè així hi ha decidit el capital financer neoliberal i l’FMI des de Brussel·les”, continua el manifest. També es denuncia que la Unió Europea està treballant per promoure plans de pensions privades.

A Terrassa, la mobilització en defensa de les pensions està liderada pel Moviment per unes Pensions Dignes (MPD), el qual porta quasi un any concentrant-re i reclamant, cada dilluns al mateix Raval, per defensar les pensions públiques i dignes. Formen part d’aquest col·lectiu moltes persones a títol individual, els Iai@flautes de Terrassa, el col·lectiu d’Aturats +50, la FAVT i la Sectorial de Jubilats de l’ANC, així com els sindicats CCOO i UGT. També hi donaven suport a la protesta, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Espai Drets, Colectivo Sin Vivienda, PSUC-Viu, ERC, Terrassa en Comú, entre altres organitzacions.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari