‘Defender a quien Defiende’, llibre contra la criminalització dels moviments socials i la protesta

No Comment

‘Defender a quien Defiende’, llibre col·lectiu contra la criminalització dels moviments socials i les seves accions de protesta

La coalició Defender a quien Defiende publica un llibre sobre els retrocessos en matèria de drets humans i llibertats fonamentals a l’Estat espanyol.defender a quien defiende

Després de prop d’un any treballant en donar suport i reforçar les accions i la incidència de grups que treballen contra les vulneracions de drets humans, la coalició llança un llibre com a reacció al procés de criminalització dels moviments socials. S’analitza des de la repressió violenta fins a l’elaboració de tot l’entramat legislatiu que pretén desarticular la protesta reivindicativa de drets i llibertats.

“Primer van ser les retallades en drets econòmics, socials i culturals i després, per fer callar els que es van negar i es neguen a conformar-se, es van impulsar mesures repressives per desarticular el dret a protestar”, apunta el director de la publicació i Professor titular de Dret internacional públic, David Bondia.

DEFENDER A QUIEN DEFIENDE

Leyes mordaza y criminalización de la protesta en el Estado español

David Bondia (dir.), Felip Daza y Ana Sánchez (coords.)

Icaria Editorial

ISBN: 9788498886801
Año Publicación: 2015
páginas: 288
PVP: 21 €

Perdre la por a protestar

Des de l’aprovació de la Llei Mordassa el passat 1 de juliol de 2015, ja són prop de 20 les sancions imposades sota el seu marc legal en tot el territori espanyol. Algunes d’elles directament vinculades amb la repressió del dret a la protesta, com la pressió policial exercida durant l’Acampada Mordassa, que durant 17 dies va ocupar la Puerta del Sol de Madrid.

S’està contraposant, així, seguretat i llibertat per justificar determinades accions que pretenen donar cobertura a les retallades que s’estan produint en drets econòmics, socials i culturals i en drets civils i polítics.

Tant des de la coalició com des de la reflexió col·lectiva que suposa aquesta publicació, l’objectiu és el mateix: treballar de forma conjunta per no callar i perdre la por a protestar quan es pretén buidar de contingut drets tan fonamentals com la llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació.

Més informació clicant sobre les imatges

SCI: II Cicle d’alternatives

Related Articles

Deixa un comentari