El Procés Constituent demana el vot per la ruptura democràtica

No Comment

Procés+Constituent+Catalunya 2

 

El Procés Constituent, com a moviment, va néixer i ha treballat sempre amb la finalitat d’obrir un procés constituent que permeti que el poble de Catalunya decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país desitja.

Malgrat els intents del Procés Constituent, no va ser possible la confluència àmplia de les forces i sectors socials d’esquerres que aplegués, en una mateixa candidatura, tant aquelles persones totalment favorables a la independència de Catalunya, com aquelles persones que no comparteixen un horitzó independentista d’entrada, però sí un horitzó de ruptura institucional a través d’un procés constituent que activi la regeneració democràtica i que inclogui un programa de polítiques socials que contraverteixi les privatitzacions de serveis públics i les retallades de drets laborals i socials. Aquesta candidatura àmplia no es va aconseguir i, a finals de juliol passat, el Procés constituent va decidir no participar directament a les eleccions del 27S, ni donar un suport explícit a cap de les candidatures que hi concorren.

Tot i així, Procés Constituent considera que la participació en les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27S és important, i anima el conjunt de la ciutadania a omplir les urnes amb un vot conscient. Som en un context que continua fent urgent reclamar polítiques públiques de qualitat i lluitar contra les polítiques neoliberals que ens volen imposar tractats de comerç com el del TTIP que ens fan perdre la sobirania; polítiques que ens privatitzen els serveis públics i que ens pretenen obedients als dictats dels interessos financers.

Reclamem un vot conscient que opti, de manera clara, per aquelles candidatures rupturistes, d’esquerres, que defensin l’obertura d’un procés constituent popular i unilateral. Un vot conscient que, a més, vagi dirigit a les candidatures que presentin en el seu programa electoral un pla de rescat ciutadà amb mesures d’urgència per respondre a la precarietat laboral i als estralls de la crisi econòmica.

Ens emplacem, a partir del 28 de setembre, a continuar treballant, doncs, per promoure l’autoorganització de la ciutadania, per articular el poder popular i per participar en les mobilitzacions socials al costat de les plataformes i marees en lluita, de les marxes per la dignitat, i a favor de les reivindicacions per a una Catalunya lliure i sobirana. Volem continuar treballant per obrir aquest procés constituent popular i unilateral, fet des de baix i amb la participació activa de moviments socials, sindicats, plataformes i persones, que ens porti a la República catalana del 99%.

Procés Constituent
Catalunya, 22 de setembre de 2015

Related Articles

Deixa un comentari