Encartellades i plantada de creus grogues un any després de l’assalt a la seu d’Unipost

1 Comment
Centenars de persones acudiren ahir a la commemoració dels fets a Unipost d’ara fa un any, per defensar la celebració del Referèndum 1-O. Foto MG

Fa justament un any que Terrassa va ser l’epicentre de la defensa de l’operatiu per celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. A primera hora del matí del 19 de setembre, dotacions de la Guàrdia Civil espanyola es personaren a l’oficina de missatgeria d’Unipost, al carrer Mare de Déu dels Àngels, i tractaren de requisar informació censal important per realitzar el referèndum. De seguida, la gent es mobilitzà, de forma permanent al lloc dels fets i durant 48 hores, en el que marcà l’inici de la defensa popular del referèndum.

Ahir al vespre, centenars de persones van commemorar aquesta data davant la mateixa seu d’Unipost, responent a la crida dels CDR locals, l’ANC Terrassa, juntament amb grups polítics i altres entitats. “La tardor al carrer serà calenta”, anuncià Mario Sòria, de l’ANC Terrassa, a través del manifest que va llegir davant d’Unipost, tot destacant: “ho varem fer fa un any amb una acció massiva, pacífica en les formes, reconciliadora en la diversitat, i transversalment ideològica”.

El CDR Terrassa denunciaren la “brutal repressió de les forces d’ocupació del règim quan entraren per la força i sense ordre judicial a la seu d’Unipost”. I es recordà: “estem aquí per defensar el mandat popular sorgit d’aquell referèndum que tant vam defensar”.

Seguidament, la seu d’Unipost va ser encartellada amb pancartes de reivindicació i de llibertat per als presos. A banda de crits en defensa de la República proclamada, i la demanda de llibertat per als presos polítics, per part dels CDR es recriminà als Mossos que hi havia presents: “També sou forces d’ocupació!”.

Posteriorment, el grup es dirigí al parterre situat davant de la Biblioteca Central, al Passeig de Les Lletres, per plantar una cinquantena de creus grogues amb els drets bàsics retolats que es reivindiquen per implantar la República Catalana.

Els CDR locals van plantar creus grogues per reivindicar els drets bàsics de la República Catalana. MG

Related Articles

1 Comment

  1. @Niuet

    Tossudament alçats!

Deixa un comentari