La Marxa Mundial de Dones comença al Kurdistan, col·lectiu feminista de Terrassa hi participa

No Comment
Guerrilleres kurdes a Kobane Guerrilleres kurdes a Kobane

Al Col·lectiu Feminista de Terrassa-Casal de la Dona preparen la participació en les activitats que s’organitzen a Barcelona,amb motiu de la Marxa Mundial de les Dones, en aquesta 4a edició.A la ciutat convocaran una xerrada, una intervenció amb la gent que porta els horts urbans i cooperatives alimentaries, i en algun punt encara per decidir s’uniran durant part del recorregut al pas de la Marxa. Si es donessin les condicions, s’organitzaria l’anada al punt final de la mateixa, la ciutat de Coïmbra.
Per a la Marxa Mundial, el 2015 és l’any de la seva 4ª Acció Internacional. L’última va tenir lloc a la República Democràtica del Congo el 2010, i va marcar un abans i un després en la història del moviment i en la vida de totes les que participen en ella. Des de l’organització esperen que aquest any sigui igual de representatiu i memorable en tots els continents, ja que és la primera acció internacional organitzada a nivell regional, en lloc d’a nivell mundial, per tal d’enfortir el moviment i els vincles feministes en cada continent.
A Europa, aquesta acció tindrà una durada de gairebé 8 mesos i es desenvoluparà en forma de caravana feminista itinerant. El viatge començarà al Kurdistan el 8 de març i recorrerà Europa d’est a oest i de nord a sud, fins arribar a Portugal el dia 17 d’octubre, on acabarà aquesta bonica aventura amb un esdeveniment internacional.
La caravana anirà a la trobada de dones de base i grups de dones que lluiten i resisteixen a les seves ciutats i pobles contra la violència, l’austeritat, la pobresa, el racisme, el feixisme, la lesbofòbia i totes les opressions que fan la vida de les dones més difícil. L’objectiu és conèixer, documentar, visibilitzar, enfortir i vincular les lluites de les dones que s’enfronten a opressions similars, en contextos diferents.
Per a això, és necessari el suport i la col·laboració del màxim de grups i persones. Cal estar unides i caminar juntes, exhorten des de l’organització, en solidaritat, per fer retrocedir els atacs i les opressions que arrabassen amb els recursos, els drets i la dignitat de les dones. Juntes, es pot contribuir a alternatives sostenibles, combatent el model misogin i cada vegada més militaritzat dels països europeus i del món sencer.
Fa poc més d’una setmana s’ha iniciat una campanya de recaptació de fons a la plataforma Verkami per ampliar la participació i l’abast de la caravana. Amb els fons que s’aconsegueixin, es finançarà la vida a la caravana itinerant, els esdeveniments a cada parada i es contribuirà als viatges de les dones sense recursos que vulguin marxar durant algun temps en el camí.
El tema d’aquesta acció internacional (i un dels 4 eixos d’acció de la MMM) és la sobirania alimentària i les llavors. Per aquest motiu cada recompensa al micromecenatge inclou un saquet de llavors tradicionals, que es recollirà en el camí amb l’ajuda de productores locals. Són aquestes les llavors de canvi que poden brollar i donar fruits en un sistema alternatiu, que acabi amb la càrrega dels bancs, les corporacions i el sistema de justícia tan injust, que pesa de manera desigual sobre les espatlles de les dones. Aquestes confien en l’abast, la fortalesa i la solidaritat de les pròpies xarxes i que aquest somni pugui ser compartit per moltes, moltes dones.
L’enllaç de la campanya de recaudació oberta a Verkami a la que la col·laboració és benvinguda i que seria bo difondre en solidaritat feminista: http://www.verkami.com/projects/10679-feminist-caravan-2015

Related Articles

Deixa un comentari