Si les dones parem, el món també

No Comment

Demà és 8 de març, el Dia de la Dona Treballadora. Amb aquesta data, totes les dones reclamen i reivindiquen un model social, polític, econòmic i cultural feminista, on la feina que fan les dones sigui reconeguda de la mateixa manera que ho és la dels homes. A més a més, el 8 de març però també cada dia de la resta de l’any, el moviment feminista lluita per visibilitzar les tasques de cures que històricament s’han atribuït a les dones i que encara no són visibles com una feina com qualsevol altre.

Divendres és el dia en què les dones pararem de treballar i estudiar per visibilitzar que sense la nostra força de treball, el món es para. Venim precedides de les lluites de les nostres mares i àvies i venim empeses per treball assembleari durant tot l’any que s’acaba materialitzant en la lluita al carrer aquest 8M. El feminisme reivindica la unió de totes i cadascuna de nosaltres per fer front a un sistema heteropatriarcal i capitalista que ens mata, ens assassina, ens viola i no ens defensa. I hem de dir prou.

L’any 2018 hi va haver manifestacions massives en més de 60 ciutats arreu de l’Estat Espanyol i les riuades de dones (juntament amb familiars, fills i homes en un segon pla) van omplir els carrers. I és que el 8M és nostre i és imprescindible que reivindiquem l’espai i recuperem la nostra veu a qualsevol espai.

La Vaga General Feminista a la ciutat

El Comitè de Vaga Feminista de Terrassa està format per dones de diferents col·lectius feministes, sindicats de base, feministes autònomes i veïnes de tota la ciutat que lluita per la igualtat i vol combatre el sistema patriarcal i capitalista que oprimeix les dones de manera social, emocional i econòmica. Durant els darrers mesos s’han organitzat en forma d’assemblees, comissions i grups de treball per caminar juntes i treballar cap a la Vaga General Feminista del 8 de març. A partir de les assemblees s’han treballat els punts més importants per fer una vaga de totes i per totes, treballant des de la sororitat, el respecte i les cures. Des del comitè saben que queda molta feina per fer i per poder parlar d’una veritable vaga de totes, on aquesta serveixi també a dones migrades, treballadores internes, dones que treballen sense contracte laboral o dones aturades. Any rere any, però, el Comitè de Vaga Feminista de Terrassa segueix ampliant la seva base per interpel·lar així a més dones de la ciutat.

Enguany la jornada del 8M torna a girar al voltant de quatre eixos: la vaga estudiantil per exigir una educació crítica, laica i amb perspectiva feminista; la vaga laboral per exigir la fi de la precarietat laboral que afecta especialment a les dones; la vaga de cures per exigir el reconeixement i la posada en valor de les tasques que permeten la reproducció de la vida i que històricament han estat invisibilitzades i la vaga de consum, per mostrar la força de les dones paralitzant una economia neoliberal que ens ofega.

Pel que fa a la jornada organitzada a la ciutat, s’iniciarà el dijous dia 7 a les 20h. al Monument de la Dona Treballadora amb una marxa de torxes no-mixta amb el suport d’altres comitès de vaga del Vallès Occidental. El divendres dia 8 hi haurà piquets informatius, concentració institucional, dinar popular, tallers d’autodefensa i cures i el dia acabarà amb una concentració a les 19.30h. (per sortir a les 20h. pels carrers de la ciutat) on el bloc dels moviments socials i col·lectius feministes sortirà de la Plaça Ricard Camí i el Bloc Institucional des de la Plaça Lluís Companys.

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari