Solidaritat amb la vaga indefinida de l’Ensenyament a les Balears

1 Comment

vaga illes suport 9 Moment de la concentració de suport a la vaga de les Illes

En suport a la vaga indefinida convocada pels docents de les Illes Balears, es concentraren la tarda del dimarts 24 de setembre més de 50 persones davant la seu del Partit Popular, a la Rambla de Terrassa.

Aquest mateix dia, milers de docents, pares, mares, alumnes i ciutadanes de les Illes es manifestaren a Mallorca contra la política educativa del govern reaccionari que presideix Bauzá i en suport total dels docents en vaga indefinida, al mateix temps que al Parlament balear es discutia i aprovava una llei que ha de modificar radicalment l’escenari de l’ensenyament al conjunt de les Illes.

La novetat de la jornada, però, no va ser aquesta aprovació de la esmentada llei, sinó l’adhesió protagonista i militant de pares, mares i alumnes a la vaga, fent esdevenir aquest moviment i organització en la major mobilització i lluita que s’ha conegut a les Illes en les darreres dècades. Una experiència molt rica i que encara té molt que mostrar. No només a les Illes Balears.

A la concentració de Terrassa es llegí el següent manifest:

Manifest

Ple suport a la vaga indefinida de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears

Volem manifestar el nostre total suport a la convocatòria de vaga indefinida de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Pensam que els i les docents de les nostre Illes han mostrat una resposta de força i coratge a les retallades i agressions al sector educatiu i a la llengua i cultura pròpia d’aquest país del govern de Bauzá.

Som conscients que la comunitat educativa de les nostres Illes està vivint un moment històric, i per això, ara més que mai, hem d’unir les nostres forces per tal d’enderrocar la dreta més rància que ens ha governat i les seves mesures en contra del poble.

El conflicte provocat per Bauzá i Camps ha esgotat la paciència de docents, mares, pares i alumnes amb la imposició del TIL, convertint-lo en drecret llei una vegada quedàs suspès cautelarment per part del TSJIB.

No podem concebre una educació on la nostra llengua quedi reduïda, on s’augmentin les taxes un 5%, on les beques de menjador i transport gairebé desapareguin, on hagi minvat el suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials i on el professorat hagi de preocupar-se pel seu lloc de treball si no compleix unes condicions determinades i patint una autèntica repressió per no acatar amb les noves mesures preses pel Govern. Ara hem de dir prou! Ara és el moment de participar en aquesta vaga indefinida, de formar una sola veu amb el professorat, que està disposat a sacrificar-se personalment per aconseguir una educació de qualitat on el TIL no en formi part.

Volem felicitar a l’Assemblea de Docents per haver trencat el gel i donar la primera passa, defensant un sector cabdal en la nostra societat i el futur d’aquest país. Perquè divendres 13 van començar el curs, però no fou un dia normal; i tampoc ho seran aquests temps que han de venir.

Ni TIL ni LOMQE ni retallades,

Educació pública, de qualitat i en català!

Terrassa, Països Catalans 24 de setembre de 2013

Related Articles

1 Comment

  1. Visitant

    Vaig estar en aquesta concentració i em va sorprende la poca gent que hi havia. Potser degut a que no es va fer prou difussió, o per deixadesa dels ciutadans de Terrassa… S’hauria d’analitzar. Per exemple persones de l’Assemblea Groga, o pares i mares i la comunitat educativa local. Bé, en tot cas la lluita val la pena i hem d’estar donant suport a qui lluita de debò per la causa.

Deixa un comentari