Al Kasalet, jornada de solidaritat amb les encausades per l’operació Pandora

No Comment

anarkistes solidaritat sat febrer15Divendres 20 de febrer, a partir de les 18 hores, Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa i el Kasalet convoquen actes en solidaritat amb les persones encausades per la dita Operació Pandora. Amb xerrada i sopar.

La detenció i encausament de 7 persones el passat mes de desembre, acusades de “terrorisme anarquista” cal situar-la en el marc de la limitació de llibertats i l’enduriment de les polítiques repressives dels governs. Vegi’s les polítiques del Govern central són cada vegada més repressives, des de la llei Mordassa fins al nou dit “pacte antiterrorista”, intenten callar totes les persones que es rebel·len, que no accepten les normes i que lluiten per la transformació social. Terrorista és qui condemna els altres a una vida de misèria, no qui es rebel·la en contra.

El 13 de novembre de 2013, la policia va detenir 5 persones a Barcelona per ordre de l’Audiència Nacional. La Mònica i en Francisco van ser tancades a presó preventiva en aplicar-los la llei antiterrorista. Se’ls acusava de la col·locació d’un artefacte explosiu a la basílica del Pilar de Saragossa.

El 16 de desembre, ara ja de l’any, 2014, els Mossos d’Esquadra van escorcollar 14 cases particulars a Barcelona, Manresa, Sabadell i Madrid, detenint 11 persones. Va ser la coneguda com ‘Operació Pandora’. També per ordres de l’Audiència Nacional. En aquest cas l’acusació era pertànyer a “organització terrorista anarquista”. Torna a sortir l’explosiu de Saragossa i un de nou, a l’Almudena de Madrid.

De les persones detingudes quatre quedaren en llibertat amb càrrecs i set en presó preventiva. El 30 de gener el jutge ordenà la llibertat condicional de les set persones empresonades sota fiança de 3.000 euros.

Related Articles

Deixa un comentari