Amnistia Internacional Terrassa: campanya i mobilització solidària pel 10 Desembre

No Comment
Amnistia Internacional Terrassa, recollida de signatures a la Font Vella. Foto: AI-Trs

Pere Moreno

El dia 10 de desembre de 1948 a l’Assemblea General de les Nacions Unides es va aprovar i proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans.

Cada any pels volts del 10 de desembre Amnistia Internacional fa una Mobilització Global (a tot el món) commemorar aquest fet enviant cartes o postals a tres persones entre d’altres que necessiten del nostre suport.

Per aquest motiu, aquest 19 de desembre, simpatitzants i activistes d’Amnistia Internacional han estat recollint la signatura d’unes cartes al Carrer de la Font Vella per a: Jani Silva, Colòmbia; Khaled Drareni, Algèria; i Nassima Al-Sada,Aràbia Saudí.

Aquesta campanya encara es pot seguir fent en aquestes ciberaccions:

 

L’acte s’ha fet amb totes les mides de seguretat preventives.

Aquests són els 3 casos pels quals treballarem enguany:

1.1 Jani Silva, Colòmbia
Nascuda en el cor de la Amazònia colombiana, Jani Silva ha dedicat la seva vida a defensar terres i boscos essencials per a tota la humanitat. Des dels 16 anys fa costat a les comunitats pageses de la regió de Putumayo, situada en el sud del país i amb una biodiversitat única. Jani Silva va ser cofundadora de l’Associació per al Desenvolupament Integral Sostenible de la Perla Amazònica (ADISPA) en 2008.

A través d’ella protegeix el medi ambient i els drets dels qui viuen en la Perla Amazònica, reserva agrícola de Putumayo. El seu treball li va fer guanyar-se l’enemistat de les petrolieres que han operat la zona: Ecopetrol i Amerisur. Almenys dos abocaments de petroli han enverinat les fonts d’aigua de les quals depenen les comunitats locals. Jani ha estat seguida, intimidada per agressors desconeguts i amenaçada de mort.

1.2 Khaled Drareni, Algèria

El periodista Khaled Drareni comparteix un somni de llibertat i igualtat amb moltes persones del seu país. Quan la població va sortir al carrer al febrer de 2019 per a exigir aquests principis, Khaled va fer el mateix.

Va ser un dels primers periodistes independents a cobrir les protestes setmanals i assegurar-se de documentar la violència policial quan es produïa.

Això li va guanyar l’enemistat de les autoritats, que ho van sotmetre a persecució i ho van detenir en nombroses ocasions.

1.3 Nassima Al-Sada, l’Aràbia Saudita

Durant gran part de la seva vida, Nassima va fer campanya en favor de la llibertat de les dones a l’Aràbia Saudita. Però, en fer-ho, va perdre la seva. Va ser una de les destacades activistes que van reclamar el dret de les dones a conduir i a realitzar les seves activitats diàries sense el permís d’un “tutor” masculí.

Nassima va ser detinguda per la seva labor pacífica de defensa dels drets humans al juliol de 2018.»

 

Pere Moreno Garcia, portaveu del Grup Local Terrassa d’Amnsitia Internacional Catalunya

Related Articles

Deixa un comentari