Arrenca amb força i solidaritat internacional la campanya del Sí a Terrassa, amb actes d’ERC i de la CUP

No Comment
Assistència massiva a l´acte al parc Vallaparadís. Foto OV Assistència massiva a l´acte al parc Vallaparadís. Foto OV

Ple al pla de les Hortes del Frares de Vallparadís, el diumenge 17 de setembre, com resposta a la convocatòria de la CUP, que anunciava la intervenció de la regidora local, Maria Sirvent, i les diputades Benet Salellas i Anna Gabriel, junt a l’antropòleg i militant d’EUiA Manuel Delgado i l’alcalde del sevillà poble de Marinaleda i militant de l’esquerra i el sindicalisme andalús Juan Manuel Sánchez Gordillo, que va portar la salutació i solidaritat internacionalista. Presència remarcable també al Mercat de la Independència, el dissabte 16, en l’acte Dones pel Sí, organitzat per l’ERC, en un ambient més proper.

En un ambient molt caldejat de final d’estiu, i no pas per l’acció del sol sinó per l’acció repressiva de les forces policials seguint ordres del govern i judiciari espanyols, a les Hortes del Frares de Vallparadís ningú tenia por ni dubtava que cal fer una bona campanya de referèndum i votar el proper 1 d’octubre.

botomalarrassa

L’assistència interessada i activa de més de 1.000 persones a l’espai de Vallparadís aquest diumenge és una mostra clara, com a mínim, de l’interès, ganes i esperances que desperta la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Tot i considerat un acte il·legal pel govern espanyol i el Tribunal Constitucional, no va faltar la gent, al temps que les forces de «l’ordre» no van fer acte de presència, com sí ha succeït en d’altres indrets i durant aquests dies en què han estat segrestats cartells i fulletons informatius, prohibits o impedits diversos actes i debats, a Catalunya, País Basc i Madrid.

I és que, com afirmà la Laura Gràcia, de l’organització juvenil Arran, «les garanties del referèndum qui les assegura és la gent amb la seva participació». Amb això, reforçava l’exigència que la regidora de la CUP-Terrassa, Maria Sirvent, va fer en la presència de l’acte: «senyor Ballart, obri els col·legis electorals i permeti la votació pacífica i tranquil·la de la ciutadania egarenca, un dret inalienable».

Maria Sirvent, Laura Gràcia, Anna Gabriel, Manuel Delgado, Sánchez Gordillo. Foto OV Maria Sirvent, Laura Gràcia, Anna Gabriel, Manuel Delgado, Sánchez Gordillo. Foto OV
Acte de la CUP als Horts dels Frares de Vallparadís. Foto OV Acte de la CUP als Horts dels Frares de Vallparadís. Foto OV

De totes formes, tot i l’alegria i entusiasme d’aquest poble que no té por, el cert és que, subratllà en Benet Salellas, advocat i diputat de la CUP al Parlament, «estem en una situació d’estat d’excepció i encara no sabem fins on seran capaços d’arribar», per tant cal estar alerta i preparades. L’Anna Gabriel emfasitzà el caràcter de lluita pels drets polítics i socials que aquesta lluita significa.

Per la seva part, en Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda, portà la solidaritat del poble camperol, de sindicalistes i de les treballadores andaluses, tot considerant, a més, que la independència de Catalunya pot ser una oportunitat gran per a l’alliberament dels pobles de l’Estat espanyol. Una opinió que coincideix molt, i no per casualitat, amb les organitzacions que a Madrid van fer un acte de suport al referèndum malgrat la prohibició.

Dones pel Sí

En un dels laterals del Mercat de la Independència, Dones pel Sí. Foto PV En un dels laterals del Mercat de la Independència, Dones pel Sí. Foto PV

En un format de més proximitat i diàleg directe, ERC va realitzar el dissabte a les portes del Mercat de la Independència sota el títol Dones pel Sí, amb la presència de l’escriptora Sílvia Alcántara, de la Teresa Ciurana, la Teresa Garcia, la Núria Sucarrats i l’Ona Martínez, tot emfasitzant el paper fonamental i protagonista de la dona en la «construcció de la nova república».

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari