En aquesta 26a edició tindran lloc un total de 42 activitats a la ciutat, adreçades a fomentar l’interès entorn de la ciència i el coneixement i a mostrar els darrers avenços científics i tecnològics.
Aquest mes de novembre se celebra, un any més, la Setmana de la Ciència, que arriba a la seva 26a edició. Un certamen de caràcter anual, impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que s’ha convertit en l’esdeveniment de divulgació de la ciència més important d’Europa. A Terrassa, les activitats estan organitzades per l’Ajuntament, la UPC, el mNACTEC, el Museu de Terrassa, l’Agrupació Astronòmica de Terrassa o la xarxa de biblioteques públiques
Del 12 al 21 de novembre, Terrassa acollirà un total de 42 activitats relacionades amb la ciència amb l’objectiu de fomentar l’interès entorn de l’àmbit científic i del coneixement, així com mostrar els darrers avenços científics i tecnològics d’una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania.
Enguany, la Setmana de la Ciència estarà centrada en la sostenibilitat, tot i que també girarà entorn a altres temes de rellevància, ja que l’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de sonda pròxima, el microscopi STM que juntament amb el microscopi AFM van possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.
En aquesta edició, s’han programat a la ciutat un total de 42 activitats: 16 en format virtual i 26 en format presencial. Engloben des de conferències a tallers, passant per visites, activitats de portes obertes o diferents jornades al voltant de la ciència i la divulgació científica.
La Setmana de la Ciència a Terrassa es va iniciar el passat 12 de novembre amb la programació de diferents exposicions, visites, demostracions i tallers a càrrec de la Biblioteca Central de Terrassa, el Museu de Terrassa, la Biblioteca del Districte 2 i l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.
Aigua sostenible, residus tèxtils i economia circular
La programació s’allargarà fins al 21 de novembre. Destaca, el dia 20 de novembre, la celebració de la Jornada virtual de divulgació científica “Projectes locals sostenibles pensats en global”, organitzada pel Servei d’Universitats de l’Ajuntament de Terrassa i que comptarà amb tres conferències:
- La gestió sostenible de l’aigua, a càrrec de Beatriz Escribano – Càtedra Unesco de Sostenibilitat – UPC.
- Gestió i problemàtica dels residus tèxtils, a càrrec d’Enric Carrera – Intexter
- Projectes de transformació participativa a escala local/regional (economia circular, interrelació entre productors agraris i la comunitat universitària) a càrrec de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC.
Durant la jornada també es presentaran dos projectes del grup de recerca MICROTECH LAB del Campus Terrassa Universitària i es podrà gaudir de Monòlegs Científics, a càrrec de grup de científics Big Van Ciència.
La programació completa de la 26a Setmana de la Ciència es pot consultar en aquest enllaç.
Deixa un comentari