Assaig de “V”ictòria a Terrassa

1 Comment
V a TRS o6 09 14 2 Una vista de la “V” terrassenca el passat dissabte

L’egarenc passeig del maleït comte d’Ègara, on encara es conserva en pedra infausta memòria de la ciutat, va ser escenari el passat dissabte 6 de setembre d’un assaig de “V”. O sigui de la que dia a dia es confirma com la que serà major mobilització ciutadana viscuda en aquestes contrades i protagonitzada per aquest poble “sortosament impur”, en paraules de Lluís Llach durant el seu parlament, que “és perquè vol ser”. I vol ser lliure i lliurement el que decideixi, “perquè un poble només pot ser lliure si viu i es relaciona en llibertat”.
Milers de terrassenques de tota edat, moltes famílies, feren del passeig espai de reivindicació; es manifestaren i van començar a celebrar amb consignes, estelades i festa l’èxit segur del proper 11 de setembre i, amb aquest, del dit o reconegut com a “procés sobiranista”.

V a TRS o6 09 14 7 Lluís Llach parlà als participants de la V terrassenca

Clar que arribar fins aquest punt i, encara més a l’esmentat èxit, no ha estat ni serà cosa que es faci sola, van insistir durant els seus parlaments na Margarida Boada, presidenta de l’ANC Terrassa, en Victor Cucurull, del secretariat nacional i idealitzador de la “V”, en Salvador Cardús i el propi Lluís Llach. Per això mateix, tot i l’alegria de veure la “V” terrassenca plena, les a prop o poc més de 2000 persones que participaren no acaben de satisfer ningú. Es notà en falta també la presència d’expressions i representants de sectors socials i populars que hauran de ser protagonistes de qualsevol procés que veritablement es vulgui d’alliberament.

Però que queda molt per fer tampoc és cap novetat. En tot cas, cal sí tenir-ne molta consciència. I els dies que vénen prometen ser una bona i gran oportunitat en avançar per aquest terreny. Encara que, tot recordant el poeta, hom sap que el camí encara serà llarg; de fet, millor no s’acabi i que “siguin moltes les matinades” per gaudir.

Related Articles

1 Comment

  1. Josep Boada

    El pudent Salvador Cardús va parlar? Com voleu doncs que assisteixin representants dels sectors populars?

Deixa un comentari