Aturat un intent de desallotjament il·legal de Can Botí

No Comment
Cartell d'una de les activitats de suport a les persones que viuen a Can Botí Cartell d’una de les activitats de suport a les persones que viuen a Can Botí

El passat dissabte 24 de gener una de les cases okupades de «Can Botí», a Terrassa, va ser assaltada i es va intentar desallotjar il·legalment a les persones que hi vivien. «Can Botí» són un conjunt de quatre cases que van ser okupades, al juliol del 2013, per diverses persones que no podien pagar els lloguers davant la seva situació de precarietat laboral, o perquè les havien desnonat de casa seva per no poder pagar la hipoteca. Quan es van okupar, aquestes cases portaven uns cinc anys abandonades després que un jutjat de Terrassa ordenés l’embargament al seu antic propietari degut als deutes impagats a una entitat bancària.

El dissabte 24 a les 11h del matí, aprofitant que les persones que vivien a una de les cases havien marxat, dos advocats, que deien ser-ne els nous propietaris, acompanyats de 4 operaris van rebentar els panys i van entrar a la casa sense cap tipus d’ordre judicial. Un cop dins van registrar la casa i, tot i comprovar que s’hi estava vivint actualment, van començar a treure les pertinences dels habitants i a canviar els panys de la casa. Diverses persones i veïnat quan ho van veure van avisar als habitants i van baixar al carrer per ajudar i impedir el desallotjament il·legal. Inicialment els suposats propietaris van estar escridassant, amenaçant i insultant a les habitants i persones que van venir a ajudar. Es negaven a abandonar la casa i ordenaven als operaris que seguissin treballant. Al cap de poca estona va aparèixer una patrulla de la policia municipal, que, primer de tot, va identificar als habitants i, després, va identificar a un dels advocats. Tot i que els habitants van informar a la policia que allò que estaven fent era un desallotjament il·legal i que era un delicte que s’estava cometent en aquell mateix moment, la policia no va fer res per impedir-ho i va deixar que els operaris seguissin treballant. Diverses persones, mentrestant, s’anaven concentrant davant de la porta de la casa per exigir que marxessin, que allà hi vivia gent i que no els podien fer fora de casa seva d’aquesta manera. Aquestes van aprofitar un moment que la porta es va obrir per entrar a la casa, i els operaris i els advocats van haver de marxar.

Tant bon punt es va recuperar la casa, va aparèixer més policia municipal, però en comptes de mantenir l’actitud passiva de la primera patrulla, aquesta vegada van donar la raó als habitants i van identificar als operaris i als dos suposats advocats propietaris i van ser tots denunciats. Tot i així, també van identificar a les persones que vivien a dues de les cases okupades per tal que fossin denunciades per usurpació pels suposats propietaris.

El diumenge es va anar a presentar denúncia a la comissaria per l’intent de desallotjament il·legal, pels insults i amenaces rebudes, pels danys causats als habitatges i pel robatori de diverses pertinences. Posteriorment es presentarà una denúncia ampliada als jutjats de Terrassa. Des de les cases okupades de «Can Botí» volem agrair el suport rebut per totes les persones i veïnat que van venir el dia de l’assalt i l’intent de desallotjament il·legal, perquè gràcies a elles es va poder aturar i vam poder tornar a recuperar la casa, demostrant una vegada més que si ens toquen a una, ens toquen a totes, i que la solidaritat és una de les nostres millors armes. Perquè quan viure és un luxe, okupar és un dret, de «Can Botí» no marxarem i resistirem fins que faci falta, ja n’estem fartes de tanta màfia immobiliària i especulativa. Aquí estem, us esperem, no us serà fàcil fer-nos fora!

Febrer 2015. Cases Okupades de Can Botí

Related Articles

Deixa un comentari