Aturar el desallotjament d’horts i habitatges a Can Bosch, contra l’especulació immobiliària. Convoquen Sindicat Llogateres, la Paparola

No Comment

El Sindicat de Llogateres i La Paparola – Assemblea Ecologista de Terrassa denuncien que l’Ajuntament de Terrassa pretén desallotjar a desenes de famílies que viuen i cultiven als horts de Can Bosch


El dia 19 de juny està previst que comencin les maniobres per netejar la zona agrària al sud de la ciutat on es preveu construir l’anunciat com barri de Can Bosch. Allà s’hi cultiva i «els horts són un recurs imprescindible per a algunes famílies», informen el sindicat l’assemblea ecologista, com també hi ha parcel·les on algunes veïnes s’han establert i hi viuen de forma permanent. En total, són al voltant de 150 persones que fan ús d’aquestes terres. L’Ajuntament de Terrassa i la propietat els vol fer fora, coincidint amb l’anunci del projecte del nou barri de Can Bosch, que pretén edificar 2.000 nous habitatges justament sobre la zona.

Com ja han denunciat anteriorment, aquesta proposta suposa «l’ocupació del sòl i d’una zona de valor ambiental al sí de la llera de la riera i que té molt potencial agrari i social». S’ha plantejat com un guany en zones verdes, però «en realitat es tracta de la urbanització i l’asfaltat de 210.000 metres quadrats»; també s’ha defensat la seva conveniència en matèria d’habitatge, però «a Terrassa tenim molts sectors mig buits que haurien de ser objecte de plans de millora i d’estratègies per redensificar-los: no és necessari seguir expandint la ciutat». A més a més, les construccions es volen fer en una zona on s’exposen al «risc d’inundacions». La realitat és que el projecte del barri de Can Bosch respon a «l’especulació immobiliària, als interessos econòmics de qui en traurà benefici».

D’altra banda, «no s’ha ofert cap alternativa habitacional per a les famílies que veuran caure la seva casa ni cap compensació per la pèrdua dels cultius. És inacceptable la pressa per fer-los fora sense haver garantit primer aquests mínims!», alerten les entitats socials, al mateix temps que asseguren que «l’Ajuntament de Terrassa té la obligació de prioritzar les necessitats bàsiques dels ciutadans». Per aquests motius, exigeixen que es suspengui el desallotjament, com a mínim fins haver pres aquestes mesures, i convoquen una concentració amb l’objectiu de parar-lo: dilluns 19/06 a les 8:30, a l’entrada per la carretera de Rubí, a la desviació que porta a l’acadèmia EOI Terrassa. En «defensa de la vida i la terra!».

Related Articles

Deixa un comentari